Columns

Dagboek

Ik had vroeger een dagboek, iedere dag schreef ik erin. Over school, vriendjes, pukkels en mijn eeuwige poepdrama's. Het ging nergens over, maar het waren mijn gedachten, gedachten die ik voor mezelf wilde houden. Tegenwoordig is mijn leven een groot, openbaar dagboek.

Waterpik

Ik heb een goed gebit, er is nog nooit een gaatje aangetroffen. Een klein wonder, zeker gezien mijn beperkte handfunctie. Waar ik wel last van heb, is tandsteen.

Zitter

Ik was een huismus, tot ik naar Heerhugowaard verhuisde. Hoe kan het ook anders met een bioscoop en een theater praktisch naast de deur? Vriendlief en ik zijn zo vaak in de bios te vinden dat we een filmpas hebben aangeschaft en bij theater COOL ben ik een bekende gast.

Instructies

Je staat voor het bord in de klas en voelt hoe iedereen naar jou kijkt. Wie kreeg hier vroeger niet de kriebels van? Deze week herinnerde ik me hoe het voelde om de onverdeelde aandacht van de juf te krijgen.

Escargot

Kinderen zijn geen makkelijke eters. Alles wat er raar uitziet en vreemd ruikt, wordt gewantrouwd. Voor mij is niets te gek. Eten moet je leren waarderen. Mijn eerste gewaagde gerecht was escargot. Oftewel: de gekookte landslak.

Schildpad

Ik was nooit de snelste van de klas. Als iedereen na een toets hun pennen neerlegde, schreef ik nog. Mijn pen was veel trager dan die van hen. Ik vond het irritant, maar accepteerde dat het bij mij hoorde. Iets waar iemand een halfuur over doet, heb ik een uur voor nodig.