Columns

Hondenwals

Het doek is gevallen, mijn derde dansjaar is afgelopen. Een slechte generale, belooft een goede première. Zo gaat het spreekwoord, maar deze keer had ik daar een hard hoofd in. De dansen bleven niet hangen, wat ik ook probeerde.

Fluitenkruid

Bindi en ik hebben een stukje Schoorl in Heerhugowaard gevonden. Het is twintig minuten wandelen, maar dan zijn we in een wijk geflankeerd door bomen. De rust, het gefluister van de wind en de geur van het fluitenkruid, doen mij aan thuis denken.

Gijsje Teunissen

Kan ik worden opgebaard?

Gijsje Teunissen begon veertien jaar geleden Charon Uitvaartbegeleiding in Egmond aan den Hoef. Wie vragen heeft over mogelijkheden in uitvaartland, kan vragen aan Gijsje stellen via www.deduinstreek.nl. Op deze plek geeft zij antwoord.

Feestje

Bindi moet weg, ze mag niet bij mij in de flat blijven. De hoofdreden is het huisdierenbeleid. Zodra Bindi met pensioen gaat, verandert ze in een huishond en mag de zorg mij niet meer met haar helpen. Nergens mee. Kortom, Bindi moet weg. Ik heb me nog nooit zo machteloos gevoeld.

Klif

Dit is hem, mijn pijnlijkste column tot nu toe: Bindi gaat met pensioen. Niet omdat het niet goed met haar gaat, maar vanwege een nieuwe regel bij Hulphond Nederland: tienjarige hulphonden gaan met pensioen. Bindi wordt tien in januari.

Gijsje Teunissen

Is een kist verplicht?

EGMOND AAN DEN HOEF Gijsje Teunissen begon veertien jaar geleden Charon Uitvaartbegeleiding in Egmond aan den Hoef. Wie vragen heeft over mogelijkheden in uitvaartland, kan vragen aan Gijsje stellen via www.deduinstreek.nl.

Facebookverslaafd

'Verlaat Facebook, vrouwen en kinderen eerst!, dat riep de heer Lubach. Onze gegevens waren gelekt en nu in handen van boze bedrijven. Ik snap al die heisa niet. We hebben toch zelf besloten om ons privéleven op het internet te zetten?

Overwinningsdrank

Het afgelopen weekend was het zover: de eerste warme zonnestralen beschenen ons land. Mensen gaan daar rare dingen van doen: de winterjas gaat uit en de korte mouwen aan.

Gijsje Teunissen

Kan ik mijn uitvaart zelf regelen?

EGMOND AAN DEN HOEF Gijsje Teunissen begon veertien jaar geleden Charon Uitvaartbegeleiding in Egmond aan den Hoef. Wie vragen heeft over mogelijkheden in uitvaartland, kan vragen aan Gijsje stellen via www.deduinstreek.nl. In De Duinstreek geeft zij antwoord. 

Pagina's