Columns

Hulphondmevrouw

Ik ben soms net een struisvogel. Dan steek ik liever mijn kop in het zand, zodat ik niets zie of hoor. Een afspraak met de hulphondmevouw is een van die dingen waar ik me voor wil verstoppen. Zij komt eens per halfjaar om te kijken hoe het met Bindi en mij gaat.

Zus

Mijn broertje is veertien geworden, net zo oud als ik toen hij werd geboren. Ik was op mijn kamer met mijn beste vriend aan het zoenen toen mama belde en vertelde dat Jona was geboren. Jona en ik, onze werelden lagen vanaf dag één mijlenver uit elkaar.

Koukleum

Het is koud in Nederland, heel koud. Leuk voor de schaatsliefhebbers, minder leuk voor een koukleum zoals ik. Ik denk dat iedere rolstoeler daar last van heeft, we zitten immers stil. Binnen blijven is de beste optie, maar Bindi moet toch een keer plassen.

Biebpas

Ik heb de bibliotheek de rug toe gekeerd, iets wat ik nooit had verwacht te doen. Ik zou mijn biebpas doormidden kunnen knippen. Waarom? Ik denk terug aan mijn ritjes naar de bibliotheek, rijdend door de polder, denkend aan de boeken die naar mij zouden lonken. Maar dat was in Schoorl.

Dodenbrancard

Ik had vroeger van alles twee: twee bedden, twee tilliften, twee douchebrancards en twee toiletstoelen. Omdat de gemeente er maar één vergoedde, zochten mijn ouders zelf naar een tweede.

Kale thee

Ik was vroeger geen zoetekauw, ik at liever een zakje chips. Oké, het hielp mee dat ik de snoeplades van mijn ouders niet zelf open kreeg. Soms deed ik een poging, maar meestal zonder succes. Dan haalde ik mijn schouders op en ging iets anders doen.

Koelkast

Het is gebeurd: ik heb afscheid moeten nemen van mijn geliefde iPod Classic, hij is officieel uitgestorven. Ik gebruik nu zijn kleine broertje, de iPod Touch. Klein is hij zeker, vanbuiten, maar vooral vanbinnen.

Collegiaal

Mijn columns hebben vaak een scherp, humoristisch randje, maar de waarheid is dat ik het best spannend vind om achter mijn laptop vandaan te komen. Zeker als ik ergens naartoe ga waar ik nog nooit ben geweest, zoals naar een café voor een nieuwjaarsborrel met collega's.

Beschermster

De dood, we hebben het er niet graag over, terwijl hij is verweven in ons leven. Het afgelopen jaar heeft Magere Hein mij achtervolgd in de vorm van deze opmerking: "Uw hond is zeker al oud, hè?" Het klopt, Bindi is niet meer de jongste, ze is net negen geworden.

Pagina's