• Aangeleverd

Stunten op wielen tijdens 2Be2gether

BERGEN De veertiende editie van de bijzondere sportdag '2Be2gether' heeft op zondag 5 november plaats. Jongeren met en zonder beperking van de basisschool en het speciaal onderwijs nemen het in gemengde teams tijdens verschillende uitdagende sporten tegen elkaar op. Rolstoelbasketbal, golf, muurklimmen, freewheeling, judo, tafeltennis, rolstoelhandbal, verstoppertje in het donker en je naam in graffiti schrijven, het kan allemaal. 

Het sportspektakel voor jongeren uit groep 6, 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Bergen, begint om 14.00 uur in de Europahal in Bergen en de deelname is gratis. Het programma duurt tot ongeveer 18.00 uur, gevolgd door een eindspel waar ook toeschouwers welkom zijn. De kinderen worden om 13.45 uur in de sporthal verwacht en eten in de pauze een patatje en krijgen wat drinken. In het bijzonder worden jongeren met een beperking, die naar een reguliere basisschool of het speciaal onderwijs gaan, uitgenodigd om zich in te schrijven. Zij mogen afwijken van de gestelde leeftijdsgrens. De middag begint met een demonstratie freewheeling door freewheeler Kees Jan Klooster, gevolgd door een vlaggenparade, waarbij de verschillende teams worden opgeroepen. De dag wordt afgesloten een tafeltennisdemonstratie door Mark Smith en een rolstoelestafette waaraan alle jongeren deelnemen. Het is dit jaar de veertiende editie en de ervaring van afgelopen jaren leert dat jongeren met en zonder beperking aan het eind van de dag meer respect en bewondering voor elkaar hebben. Inschrijven kan bij Mireille Otto van Jongerenwerk Bergen: m.otto@welzijnbergen.nl o.v.v. naam kind, telefoonnummer, school, groep en wel/geen beperking. Bij vragen kan ook contact opgenomen worden via 06-39754138.

De selectie wordt op binnenkomst van aanmelding gemaakt, dus wees er snel bij om dit evenement bij te kunnen wonen. Aan de dag zijn geen kosten verbonden. Vrijwilligers zijn welkom. '2be2gether' wordt georganiseerd door het Jongerenwerk Bergen in samenwerking met leraren van Mytylschool De Ruimte en het fanatieke jeugdbestuur, bestaande uit oud-deelnemers.