• Pixabay

Onrust verkoop drugs aan jongeren

BERGEN Er is veel onrust over de situatie aan het Binnenhof. Directe aanleiding was een brief over 'de overlast van jongeren die drugs komen kopen bij een woning aan het Binnenhof'. Vervolgens is op het Binnenhof een persoon mishandeld.

De zorgen dat er sprake zou zijn van drugshandel vanuit een woning, aan met name jongeren, worden breed gedeeld. Dat het hier zou gaan om drugshandel vanuit een (door de gemeente gesubsidieerd) jeugdhonk is pertinent onjuist, meldt de gemeente.

"Mishandeling, drugshandel en –gebruik zijn zaken die bij de politie thuishoren en daar zeer serieus worden opgepakt. Wij vragen mensen dan ook om deze kwesties vooral aan de politie over te laten en relevante informatie bij de politie te melden. Vanwege de onrust die is ontstaan over dit onderwerp wordt op het Binnenhof op korte termijn een camera geplaatst."

Daarnaast roept burgemeester Hafkamp bezorgde ouders van jongeren op om met haar in gesprek te gaan. "Ook als u al melding heeft gedaan bij de politie, wil zij graag deze zorg bespreken en samen bekijken welke mogelijke aanpak er is voor deze problematiek", aldus de gemeente.

Bezorgde ouders kunnen contact opnemen met het Collegesecretariaat via 072-9097064 of collegesecretariaat@bergen-nh.nl