• Een lindeboom in het centrum van Bergen werd uit voorzorg gekapt.

  Jan Baas
 • Een boom bij basisschool de Boswaid in Egmond aan den Hoef viel ie op een auto. De brandweer was snel ter plaatsen om dit karwei te klaren.

  Ronald Bijwaard
 • Over de Heereweg in Schoorl, ter hoogte van nummer 119, blokkeerde een boom de weg.

  Rene
 • De vuurtoren 'uit z'n verband gerukt'.

  Sjef Kenniphaas

Weerfoto's: zuidwester velt verschillende bomen in gemeente Bergen

BERGEN/SCHOORL/EGMOND De zuidwestenwind van afgelopen zaterdag was krachtig tot hard en bereikte flinke snelheden. De bomen, vol in het blad, hadden het zwaar en sommige exemplaren moesten het veld ruimen. 

Een lindeboom in het centrum van Bergen dreigde te bezwijken. In zijn val zou hij waarschijnlijk zware schade toebrengen aan restaurant Nero. Uit voorzorg is de boom daarom gekapt. Van het wandelend publiek kreeg de gevelde reus zondag alle aandacht, zoals Jan Baas laat zien op zijn foto.

In Egmond aan den Hoef viel een boom op een auto bij basisschool de Boswaid in de Guyotte van IJsselsteinlaan. Buurtbewoner Ronald Bijwaard vertelt: "De brandweer was snel ter plaatsen om dit karwei te klaren. Eigenaar van de auto was met vakantie. Achteraf viel de schade mee door het aanwezige hek en de imperial van de auto."

Tot slot werd de Heereweg in Schoorl tijdelijk geblokkeerd door een omgevallen boom.

Sjef Kenniphaas waagde zich ook buiten. Hij zag de vuurtoren van een afstandje: "De vuurtoren is door de storm van gisteren 'uit z'n verband gerukt'."

112