Columns

Jutten

Ik heb een bloedhekel aan zwerfafval. Zodra ik een snoepwikkel op de grond zie liggen, wil ik het laten verdwijnen met mijn ogen. Die neiging begon in mijn jeugd. Schuldgevoel is krachtig, zeker bij kinderen.

Prinses

Wij als volwassenen denken vaak: was ik nog maar een kind, hun leven is zo simpel. Is dat echt zo? Ik betwijfel het. Spelletjes moeten tegenwoordig educatief zijn, Zwarte Piet verandert continu van huidskleur en meisjes mogen geen prinses meer zijn, vraag het maar aan Keira Knightley.

Punt

De trein richting Bindi's pensioen is vertrokken, ik heb zelf op het fluitje geblazen. Huilend, schreeuwend dat ik het niet wilde, maar ik heb het gedaan. Het fluitje kwam in de vorm van een e-mail.

Zeehond

Wat is vrijheid? Voor mij is het Bindi, rennend door het gras, de wereld die in mijn pen verscholen zit en het dek van een schip. Varen met de wind in je haren, dat is het moment waarop ik al mijn zorgen achterlaat.

Tranendoos

"Ik zou je het liefste in een doosje willen doen en je bewaren, heel goed bewaren." Dit zong papa vroeger voor ons, waarna hij Luca en mij een zoen gaf. Zelf heb ik een doosje waarin ik tranen bewaar. Tranen om Bindi's pensioen.

Challange

Eindelijk, na drie jaar van proberen, heb ik mijn Reading Challange voltooid. In minder dan een jaar tijd heb ik vijftig boeken bewonderd! Hoeveel van die boeken kwamen uit mijn eigen boekenkast? Weinig, dat moet ik toegeven. Ik geef de gigantische bibliotheek van Storytel de schuld.

Taalklant

Ik val altijd op. Hoe kan dat ook anders, in mijn grote rolstoel, waar een hond aan hangt? Toch is er een plek waar dat niet zo is: de bibliotheek. In de bieb oordeelt niemand, daarom vind ik het zo'n fijne plek. Iedereen is welkom.

Bindi-kalender

Ik gebruik al jaren een kalender om mijn afspraken op bij te houden. Zo zie je in een oogopslag wat jou te wachten staat, maar het kan tegelijkertijd heel confronterend werken. De maanden voordat ik naar Nieuwe Niedorp verhuisde, durfde ik amper op mijn kalender te kijken.

Pagina's