Columns

Samen

Brunchen met papa en kerstkransjes eten met Luca, dat zijn mijn kerstplannen voor dit jaar. De simpelste plannen hebben vaak een gouden randje, want ik ga dit samen met Sintjin doen. Ik kan me zijn eerste ontmoeting met mijn zus nog goed herinneren. 'Hoe stel ik me aan haar voor?', vroeg hij.

Hazenhart

Ik was vroeger dol op knuffels. Elk jaar was er een nieuwe favoriet en wanneer ik het moeilijk had, drukte hem stevig tegen me aan. Knuffels bieden troost, dus toen ik een replica van mijn oude favoriet Beppie op het internet zag, twijfelde ik niet en bestelde hem.

Pokerface

Ik ben een open boek. Alles wat ik denk en voel, staat op mijn voorhoofd geschreven. Daarom hebben mensen het snel door wanneer iets niet mijn ding is. Dingen zoals de musical 'Expeditie Eiland'. Sintjin zag de trailer en keek naar mij. 'Grappig, maar niets voor jou', concludeerde hij.

Ring

Op mijn eenentwintigste verjaardag kreeg ik de oude verlovingsring van mijn moeder. Daar aasde ik als klein meisje al op. Mijn exacte woorden waren: 'Mag ik hem hebben? Papa en jij zijn toch gescheiden.'

Mijn leven op rolletjes

Mijn naam is Robin Corbee en ik schrijf al zo'n 10 jaar columns in De Duinstreek. In deze columns geef ik mijn lezers een kijkje in mijn leven, samen met mijn hulphond Bindi en laat zien dat het leven in een rolstoel niet veel verschilt van het leven op twee benen.

Ring

Kerstvakantie

Kerst begint vroeg dit jaar. Wanneer u dit leest, zitten vriendlief en ik op een boot, die langs alle kerstmarkten in Duitsland vaart. Ik had niet verwacht dat ik me nog eens op een vaarvakantie zou wagen, Sintjin heeft mij overgehaald.

Hondloos

Bindi's pensioen komt steeds dichterbij. Over een tijdje zie ik haar niet meer 24 uur per dag, maar misschien een keer in de zeven weken. Die realiteit was net ingezakt, toen er een nieuwe bij kwam: voordat mijn nieuwe assistent komt, vraagt Hulphond Nederland om zes hondloze weken.

Jutten

Ik heb een bloedhekel aan zwerfafval. Zodra ik een snoepwikkel op de grond zie liggen, wil ik het laten verdwijnen met mijn ogen. Die neiging begon in mijn jeugd. Schuldgevoel is krachtig, zeker bij kinderen.

Prinses

Wij als volwassenen denken vaak: was ik nog maar een kind, hun leven is zo simpel. Is dat echt zo? Ik betwijfel het. Spelletjes moeten tegenwoordig educatief zijn, Zwarte Piet verandert continu van huidskleur en meisjes mogen geen prinses meer zijn, vraag het maar aan Keira Knightley.

Pagina's