Columns

Links

Ik heb een linkse tic: links schrijven, links rijden, naar links hangen, ik doe het allemaal. Bindi weet dat als ze een knuffel wil, zij aan mijn linkerkant moet zijn. Talloze keren heeft ze haar poot op mijn pols gelegd, om mijn aandacht te trekken.

Brul

De leeuwinnen domineren Nederland en ik ben trots. Papa noemde mij vroeger zijn leeuwin. Vanwege mijn kastanjebruine manen, want mijn liefde voor sport was ver te zoeken. Mensen met een beperking kunnen prima sporten, het was gewoon nooit mijn ding.

Heks

Mensen lopen als zombies over straat, zoekend naar vreemde wezens op hun telefoon. Geen Pokémon dit keer, maar fabeldieren uit de wereld van J.K. Rowling. Ga ik meedoen aan deze trend? Ik ben Pokémonjager geweest, speurend op straat, maar ik ben even snel weer gestopt.

Portret

Bindi en ik zijn een paar keer door camera's gevolgd. Eerst door de Jakhalzen van De Wereld Draait Door, daarna door de documentairemakers van Altijd Wat en afgelopen vrijdag door Vos.

Vrijheid

Wie bepaalt wat wij nodig hebben voor een vol leven? Wij zelf of de instanties? Instanties zoals de zorgverzekering, die mijn aanvraag voor een hulphond wel begrijpt, maar mij toch geen hulphond toekent.

Duiveltje

Ik schrijf dit in een leeg huis, terwijl Bindi uit logeren is. Het zijn dit soort momenten waarop ik merk hoezeer ik op haar leun. Zonder Bin zit er een duiveltje op mijn borst dat zegt: 'Niks pakken met die spastische klauwen van jou, straks valt het. Wil je naar buiten?

Pagina's