Columns

Taalklant

Ik val altijd op. Hoe kan dat ook anders, in mijn grote rolstoel, waar een hond aan hangt? Toch is er een plek waar dat niet zo is: de bibliotheek. In de bieb oordeelt niemand, daarom vind ik het zo'n fijne plek. Iedereen is welkom.

Bindi-kalender

Ik gebruik al jaren een kalender om mijn afspraken op bij te houden. Zo zie je in een oogopslag wat jou te wachten staat, maar het kan tegelijkertijd heel confronterend werken. De maanden voordat ik naar Nieuwe Niedorp verhuisde, durfde ik amper op mijn kalender te kijken.

Zwanen

Ik hou niet van zwanen. Mooi van een afstand, doodeng van dichtbij. Dat was vroeger wel anders, toen was mijn favoriete tekenfilm De Zwanenprinses. Ik vond Odette's transformatie magisch en zwijmelde weg bij de eerste kus met haar prins Derek.

Angstzweet

De dagen van mijn bioscoopfobie liggen ver achter me. Sintjin en ik gaan zo vaak naar de bioscoop dat de kassajuffrouw ons persoonlijk kent. De Vue Heerhugowaard is ons tweede thuis, hoe versleten het gebouw ook is. Helaas kan ik dat niet zeggen over de Vue in Alkmaar.

Kraaien

Een frisse wind heeft de hitte uit ons land verjaagd. Zodra hij opstak, opende ik alle deuren en keek hoe mijn kroonluchter vrolijk heen en weer wiegde. Ik hou van een stevige wind, hij blaast het land en ons hoofd schoon.

Deurstopper

Het is snikheet buiten. Ik heb nooit goed tegen dit weertype gekund, omdat mijn rolstoel dan in een broeikas verandert. Mijn shirt plakt aan mijn rugleuning en ik verander in een stinkend chagrijnig wezen.

Poep

'Wie heeft er op mijn hoofd gepoept?' was vroeger mijn favoriete kinderboek. Het gaat over een mol die wil weten wie er op zijn hoofd heeft gepoept. Ik was het boek bijna vergeten, tot mijn woonkamer zich met een bekende stank vulde. Ik zuchtte en keek naar Bindi. 'Ik heb je net

Dubbeldate

Ik ben niet zo'n knuffelaar, maar toen Bo mijn huis binnen rende en haar bruine krullen in mijn gezicht kriebelden, lachte ik breeduit. En dit keer was ze niet alleen, ze had haar vriend Stefan meegenomen. Ik glimlachte toen ik zag hoe Bo een arm rond zijn middel sloeg.

Pagina's