Columns

Escape

Het is bijna zover: vrijdag ga ik afdansen! Dit keer met een zittende en een staande partner. Vooral dat laatste vind ik spannend, omdat ik amper een halfjaar met een staande partner dans. Toch ga ik het doen. Het is net de schoolmusical: ik vind het leuk dat mijn ouders naar mij komen kijken.

Wasbeurt

Warm water heeft een magische werking, zeker voor mij. Als ik onder de douche lig, wordt mijn lichaam slap. Geen spasticiteit meer, alsof er een stekker uit een stopcontact wordt getrokken. Het is het beste gevoel in de wereld. Een gevoel dat ik Bindi ook gun, maar zij heeft het niet op water.

Vakantiesleur

Mijn vakantieplannen zijn gemaakt: ik ga op vakantie met de Zonnebloem. Alweer. Het is goed dat deze aangepaste reizen er zijn, zonder zou ik bar weinig van de wereld zien. Maar als je een paar keer met dezelfde organisatie gaat, merk je dat er weinig variatie in zit.

Dapper

Liefde is loslaten, een rare uitspraak vond ik dat. Als je van iemand houdt, wil je diegene toch altijd bij je houden? Maar de afgelopen weken heb ik geleerd dat het niet zo werkt. Bindi was niet lekker. Ze heeft last van een allergische reactie wat haar hele lijf beheerst.

Schuifdeurtest

De schuifdeurtest is afgelopen. Winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard begint ermee tijdens de frisse herfstdagen, tot de warmte van de lente. Het concept is simpel, je hoeft maar één ding te doen: zet uw schuifdeuren op de sluisstand.

Olifantenstoel

Ik bestel iedere week een bus om naar het dansen te gaan. Gewoon online, op de automatische piloot. Het is hetzelfde adres en steeds dezelfde bestelprocedure, maar dit keer bleef ik bij een opmerking hangen: 'mijn rolstoel is opvouwbaar'.

Drollenvanger

Hondenbezitters zijn drollenvangers. Het is wel zo netjes om de uitwerpselen van jouw hond op te ruimen. Tenminste, als je het op kán ruimen. Ik herinner me Bindi's eerste poepervaring in Heerhugowaard nog goed.

Raadselzoeker

Ik woon nu zo'n vijf jaar in Heerhugowaard en ja, ik mis Schoorl nog steeds. Schoorl en Heerhugowaard verschillen als dag en nacht. Hier is het minder groen, kan ik de geur van het bos niet opsnuiven en zijn de mensen minder… dorps.

Pagina's