Columns

Dubbeldate

Ik ben niet zo'n knuffelaar, maar toen Bo mijn huis binnen rende en haar bruine krullen in mijn gezicht kriebelden, lachte ik breeduit. En dit keer was ze niet alleen, ze had haar vriend Stefan meegenomen. Ik glimlachte toen ik zag hoe Bo een arm rond zijn middel sloeg.

Supporter

Vriendschap is er voor elkaar zijn, in voor en tegenspoed. Het klinkt zo simpel, maar dat is het niet. Soms verdwijnt een vriend uit het zicht en dan bekruipt je de angst dat diegene er echt niet meer is. Zo ging het bij mijn vriendin, Bo.

Tovertante

De intiemste gesprekken vinden plaats achter een spiegel, in een kappersstoel. Toen Luca en ik net waren geboren, rende mijn vader een kapperszaak binnen, roepend: 'Ik heb twee dochters!' De vrouw die hem feliciteerde, was Cocky en Cocky is nog steeds mijn kapster.

Boodschappen-Man

Mijn columns bevatten altijd een positieve noot. Maar het is lastig om de gouden rand van het leven te zien, als de donkere wolken zich blijven opstapelen. Eén wolk zit vol met mijn tranen om Bindi, een tweede dreef mijn leven binnen toen een lieve hulphondvriendin overleed.

Stukje

Ik kreeg een uitnodiging voor de reünie van mijn basisschool en dacht: zal iemand mij nog herkennen? Zodra ik over het terrein van De Ruimte reed, wist ik dat die angst ongegrond was. Vroeger was ik de schrijfster van de school en dat ben ik nog steeds.

Lief

Een pen is een machtig wapen. Schrijvers kunnen hun lezers laten lachen, huilen en woede laten oplaaien. Had ik dit door toen ik als columniste begon? Absoluut niet, ik was rebels en overmoedig. Als een leraar iets deed wat mij niet zinde, riep ik: ik heb weer voer voor een nieuwe column!

Robin-kiekjes

Foto's hebben mij altijd gefascineerd. Met één druk op de knop kun je een moment in tijd voor eeuwig bevriezen. Ik heb als kind veel foto's gemaakt. Ze waren allemaal scheef, onscherp of bewogen, maar ik vond het geweldig om te doen.

Pagina's