• Strandschoonmaak Love Not Waste Bergen aan Zee

    Barbara Duiverman

De Bergerweg kan schoner

19-03-2018, 11:13 | Lezersnieuws | Gaby van Wonderen

Datum:

zaterdag 24 maart 2018, 10:00 tot 11:30

Locatie:

Rotonde Nesdijk
Bergen

De Bergerweg kan schoner Vrijwilligers pakken zwerfvuil langs fietspad aan

Het is een doorn in het oog van veel fietsers die dagelijks tussen Alkmaar en Bergen fietsen: het zwerfafval langs de fietspaden van de Bergerweg. Blikjes, flesjes, wikkels, er ligt een bonte verzameling vuil, achteloos achtergelaten door anonieme gebruikers, maar met schadelijke gevolgen voor de vogels in de nabije omgeving, de water - en de bodemkwaliteit.

Op zaterdag 24 maart is het Landelijke Opschoondag in Nederland. Een dag waarop iedereen in het land op de diverse locaties de handen uit de mouwen steekt om de omgeving wat schoner te maken. De vrijwilligers van Love Not Waste en El Kombi pakken de Bergerweg aan en roepen alle Bergenaren op om mee te doen.

Je kunt kiezen om te starten vanuit Alkmaar, bij parkeerplaats Speeltuin de Batavier of vanuit Bergen vanaf de rotonde Nesdijk. Halverwege verzamelen de schoonmakers op de parkeerplaats van de Meermin/TAQA voor koffie, thee, limo en wat lekkers.

De start van de schoonmaak is om 10:00 en duurt tot 11:30. Deelname is gratis en er zijn handschoenen, vuilniszakken en vuilgrijpers aanwezig. Voor extra informatie kun je contact opnemen met de organisatie via info@lovenotwaste.com