• James Oesi

    Stamatis Xanthoulis

James Oesi & Diamanda Dramm live

23-07-2018, 17:15 | Lezersnieuws | Robert Soomer

Datum:

donderdag 16 augustus 2018, 20:00

Locatie:

Kerkstraat 21
Vredeskerkje
Bergen aan Zee

Met de contrabas als basis worden de stukken van Bach in een nieuw daglicht gezet door Dramm op viool en Oesi op contrabas. Dat doen ze op donderdag 16 augustus in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee.

James Oesi Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als ??n van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument, waarvoor hij vele stukken zelf herschreef. Daarnaast is de muzikant initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival, een muziekfestival rondom de contrabas waarvan de eerste editie in mei 2017 in De Electriciteitsfabriek in Den Haag zal plaatsvond. Naast zijn solowerk is Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler.

Diamanda Dramm Diamanda La Berge Dramm (1991) groeide op in Amsterdam tussen sleutelfiguren van de muzikale werelden van klassiek, modern en improvisatie. Haar spelstijl en programma?s worden gekenmerkt door een combinatie van alledrie. De afgelopen jaren gaat haar vioolspel steeds vaker met haar stem gepaard. In 2015 ontving ze de prestigieuze Kersjesprijs. Op haar dertiende bracht ze Raadsels van Louis Andriessen in premi?re in het Concertgebouw tijdens het Holland Festival 2005.