• Pianoduo Scholtes & Janssens

    Merijn Doomernik

Kamermuziekfestival Schoorl 2018

19-04-2018, 23:50 | Lezersnieuws | Lestari Scholtes

Datum:

vrijdag 18 mei 2018, 19:00 tot maandag 21 mei 2018, 18:00

Locatie:

Duinweg 5
Kerk
Schoorl

Artistiek leiders Lestari Scholtes en Gwylim Janssens, beter bekend als het Pianoduo Scholtes & Janssens, nemen opnieuw de top aan nieuwe generatie musici mee naar de Protestantse Kerk en Hotel Restaurant Merlet aan de Duinweg.

Na het succes van vorig jaar opent Pianoduo Scholtes & Janssens het festival met een DuoDinerConcert waarin culinaire en muzikale hoogtepunten aan bod komen in Restaurant Merlet. Tijdens de drie kamermuziekconcerten van het festival wordt het publiek meegenomen op een reis met allerlei muzikale avonturen: van Mozart tot Martinu, van Schubert tot Rosenblatt. Zaterdagavond 19 mei staan twee tegenpolen centraal: de sociale grappenmaker Mozart en de introverte Martinu. Op het podium staat onder andere de internationaal prijswinnende fluitiste Ilonka Kolthof. TRIO 258 betoverde vorige editie het publiek met hun uitvoering van Rachmaninoff?s tweede pianotrio. Nu keert het trio op zondagavond 20 mei terug met Mendelssohn?s geliefde eerste pianotrio en Smetana?s donkere trio in d. Het festival sluit op 2e Pinksterdag af met het slotconcert ?Stanislavksi String Quartet ft. Pianoduo Scholtes & Janssens?. Zes musici van over de hele wereld verenigen zich in de Kerk van Schoorl met werken van Milhaud, Schubert en Rosenblatt.

De jongste generatie muziekliefhebbers wordt zondagmiddag 20 mei meegenomen naar de wereld van dieren, natuur ?n muziek tijdens Prokofjev?s avontuurlijke sprookje ?Peter en de Wolf?, verteld door Joep Onderdelinden, ook wel bekend als Postbode Siem. Een spannende familievoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar.

Open Podium & Workshop Enthousiaste amateurmusici komen aan bod tijdens het Open Podium en de Workshop Kamermuziekspel op zaterdagmiddag 19 mei. Ensembles en solisten van alle leeftijden en niveaus kunnen hun passie voor muziek laten horen tijdens het Open Podium. Geselecteerde amateurensembles en -solisten krijgen tijdens de Workshop Klassieke Muziek les van de musici van het festival. Wilt u ook mee doen? Informeer dan via info@kamermuziekschoorl.nl

Scholtes & Janssens De initiatiefnemers van het festival speelden inmiddels in meer dan 25 landen, waaronder in zalen als Carnegie Hall en het Concertgebouw, en wonnen vele (inter)nationale prijzen. Het duo is tevens artistiek leider van het Pianoduo Festival Amsterdam dat in oktober zijn zesde editie zal beleven.