Vriendschapscursus

19-09-2018, 11:33 | Lezersnieuws | Jaap Sijpheer

Datum:

dinsdag 25 december 2018, 14:00 tot donderdag 7 maart 2019, 16:00

Locatie:

Kogendijk 42a
T&O gebouw
Bergen

De kracht van vriendschap Vriendschapscursus voor vrouwen

Een vriendschapscursus voor vrouwen? Is daar behoefte aan? Volgens Marja Vlaar, de cursusleidster, ?is er een steeds grotere groep vrouwen die alleen komt te staan. Een grote groep wordt weduwe, het aantal gescheiden vrouwen neemt toe en er zijn vrouwen die lang alleen geleefd hebben. Voor allen geldt dat de kring van familie, vrienden en kennissen in de loop der jaren kleiner wordt. Door het wegvallen van werk of partner ontstaat juist meer tijd. De vriendschapscursus biedt de gelegenheid aan vrouwen hun ervaring met vriendschap op een rij te zetten en deze met anderen uit te wisselen?

Vragen en onderwerpen die aan bod komen in de cursus zijn onder andere: ? Hoe was ik vroeger in vriendschap ? Wat kan vriendschap voor mij betekenen ? Welke kwaliteiten breng ik mee als vriendin ? Hoe maak ik nieuwe contacten ? Hoe kan ik bestaande vriendschap verdiepen ? Welke verwachtingen heb ik over vriendschap ? Omgaan met teleurstellingen en conflicten in vriendschap

Enkele reacties van vrouwen die de cursus eerder hebben gevolgd: ?De cursus heeft me zoveel gebracht. Wat ben ik een rijk mens geworden? ?Door de cursus ben ik anders gaan kijken naar contacten die ik had.? ?Een nieuwe vriendin heb ik nog niet, maar ik vind mezelf een stukje aardiger.?

De cursus is ontwikkeld aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen en wordt aangeboden door de Stichting Welzijn Bergen. De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten en wordt gegeven door Marja Vlaar

Locatie : Ontmoetingscentrum T&O, Kogendijk 42A, 1862 XE Bergen Startdatum : Donderdag 25 oktober Tijd : 14.00 tot 16.00 Kosten : ?50,- voor 10 lessen (inclusief koffie/thee)

Voor aanmelding of meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met Marja Vlaar 06-29073575 of m.vlaar@welzijnbergen.nl of met het Wijksteunpunt 072-5065204.