• De auto

    Nikki Eppenga
  • De opening van de auto met alle leerlingen van de Focus

    Nikki Eppenga

Auto als kunst

22-04-2018, 15:16 | Lezersnieuws | Nikki

De kinderen van de praktijkschool de Focus uit Heerhugowaard, hebben met 3e jaars stagiaire Nikki Eppenga van de iPabo uit Bergen een project gestart rondom het thema 'auto als kunst'. Via autogarage & recycling bedrijf de Nollen Heerhugowaard kregen de twee onderbouw klassen een gratis auto geleverd die zij mochten beschilderen. 

De kunstenaar Keith Haring was de inspiratiebron: 'Het zijn makkelijke organische vormen met veel sprekende kleuren, waardoor de kinderen bezig zijn met het mengen van de primaire kleuren en hun creatieve ontwikkeling' vermeldt Nikki. 

Na een voorbereiding op de auto met witte verf, gingen de 16 kinderen in groepjes aan de slag. Met de kunstwerken van Haring bij de hand, had iedereen zijn eigen deel van de auto waar ze mochten schilderen.

Het werken met hun handen is op het lijf geschreven voor de kinderen van het Focus. Naast de praktijkvakken koken, groen, zorg en techniek, krijgen ze in het eerste en tweede jaar ook handvaardigheid. Er worden levensechte oefensituaties gecreëerd en vullen de lessen met op de leefwereld afgestemde activiteiten. 

Op vrijdag 20 april 2018 werd de auto officieel onthuld met het bijzijn van de andere onderbouw klassen. De auto zal een tijd tentoongesteld worden bij de school. 

Onze dank gaat uit naar autogarage & recycling bedrijf de Nollen.