Egmond aan Zee: één van de mooiste stranden van Nederland

11-07-2019, 15:57 | Lezersnieuws | Tom

Het is zomer! En dat betekent dat we eindelijk weer kunnen genieten van de zon. Waar je dat het beste doet? Op het strand natuurlijk! Omdat je niet tussen honderden toeristen wilt zitten op een overvol strand, heeft Kamera Express de negen mooiste stranden op een rijtje gezet. Het leuke nieuws is dat Egmond aan Zee ook tot deze selectie behoort. Lekker in de buurt dus!

Egmond aan Zee

Het strand van Egmond aan Zee is uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van Nederland. Als bewoners van de regio Duinstreek begrijpen wij natuurlijk wel waarom. Egmond aan Zee, een gezellige badplaats in de gemeente Bergen, heeft een ruim, breed strand dat overloopt in het strand van Bergen aan Zee. En het strand heeft heel veel moois te bieden!

Egmond aan Zee heeft een gezellige boulevard, waar de Jan van Speijk vuurtoren boven de duinen uittorent. Egmond aan Zee is van oorsprong een karakteristiek vissersdorp en die sfeer proef je vandaag de dag nog. De gezellige sfeer van de badplaats, voel je ook nog op het strand. In de gezellige strandtenten kun je ‘s zomers afkoelen met een drankje, of juist van de zon genieten op het terras. 

Het strand van Egmond aan Zee heeft diverse keren de Blauwe Vlag milieu-onderscheiding gekregen, wat betekent dat het strand schoon is en het zwemwater van goede kwaliteit is. Dat is ook echt merkbaar, want het strand wordt dagelijks opgeruimd. Bovendien is het strand ook nog eens heel makkelijk bereikbaar en is er genoeg parkeergelegenheid. Wij snappen wel waarom het strand van Egmond aan Zee tot de mooiste stranden van Nederland behoort! 

De andere mooiste stranden van Nederland

Naast het strand van Egmond aan Zee, zijn er nog acht andere stranden geselecteerd als ‘mooiste stranden van Nederland’.Niet alleen om te relaxen en van de zon te genieten, zijn deze stranden een aanrader. Door de prachtige ligging en de mooie natuur in de omgeving, zijn de stranden ook geselecteerd omdat je er prachtige plaatjes kunt schieten. Mocht je het leuk vinden om met outdoor fotografie aan de slag te gaan, dan kun je bij deze stranden zeker terecht. En dat is ook met wat minder lekker weer in de Nederlandse zomer een feest! 

Bron: https://www.kamera-express.nl/stranden-fotograferen