• Forte viert 50e verjaardag - bestuurder Esther Zijl overhandigt de verjaardagbox op de locaties om de 50e verjaardag van Forte Kinderopvang te vieren

    Forte Kinderopvang

Forte viert 50ste verjaardag

28-05-2019, 12:52 | Lezersnieuws | Forte

Woensdag 5 juni is het 50 jaar geleden dat Forte Kinderopvang werd opgericht, met als oorsprong peuterspeelzaal ’t Drempeltje in Castricum. Een historisch begin, want deze peuterspeelzaal was één van de eerste openbare peuterspeelzalen in Noord-Holland. Vijftig jaar kennis van kinderopvang is niet mis, en dus wordt de verjaardag van Forte Kinderopvang dit jaar goed gevierd.

Vijftig jaar geleden werd de basis voor Forte Kinderopvang gelegd door oprichting van peuterspeelzaal ’t Drempeltje in Castricum, gevolgd door de eerste kinderdagverblijven en BSO’s in de regio. Nadat in 2005 de wet Kinderopvang werd aangenomen en hiermee alle ouders recht kregen op kinderopvangtoeslag groeide de vraag naar opvang nog harder, en daarmee ook het aantal Forte vestigingen. Inmiddels worden er dagelijks op ruim 60 locaties in Noord-Holland duizenden kinderen opgevangen, waaronder in Bergen, Schoorl, Egmond aan Zee en Egmond Binnen.

De jarige kinderopvangorganisatie kenmerkt zich echter niet alleen door uitbreiding, maar ook door innovatie, waarbij de behoefte van de kinderen altijd voorop staat. Bijzonder is ook het rijke scala aan activiteiten dat prikkelt en inspireert, kinderen hun talenten laat ontdekken en ze laat groeien.

Een halve eeuw verder heeft Forte nog niets van haar oorspronkelijke pionierschap verloren. Een recent voorbeeld hiervan is de Forte Experience: een bijzonder concept waarin kinderen én hun ouders spelenderwijs om leren gaan met nieuwe technologieën. Dit doen ze door het volgen van een uniek aanbod van workshops in een bijzondere ruimte die hier speciaal voor is ingericht.

Al het hele jaar wordt de verjaardag van Forte gevierd door te dóen. De organisatie trakteert dit jaar op extra veel activiteiten, workshops en bijeenkomsten voor alle Forte kinderen, ouders en medewerkers. Als klap op de vuurpijl wordt in juni de verjaardag van Forte Kinderopvang groots gevierd tijdens het Forte Zomerfeest in theater Cool in Heerhugowaard. O.a. Dirk Scheele, theatergezelschap Meneer Monster (bekend van o.a. De Kleine Mol) en Rob en Emiel geven gedurende de dag voorstellingen speciaal voor de Forte kinderen en hun ouders. En op 5 juni zelf worden de Forte kinderen en medewerkers per locatie getrakteerd op een verjaardagsbox vol met lekkere en leuke verrassingen: wat wie jarig is, trakteert!

Meer informatie over Forte en 50 jaar kinderopvang is te vinden op www.fortekinderopvang.nl.