• Een screenshot van de website

    Robin Glendenning

Nieuwe website over Beautiful Bergen

10-12-2018, 14:12 | Lezersnieuws | Robin

Afgelopen week is er een nieuwe website over het prachtige Bergen en alles wat Bergen te bieden heeft gelanceerd. BeautifulBergen.com is in het Engels, want er staat niet veel online over Bergen dat buitenlandse bezoekers kunnen raadplegen en daaraan is wel behoefte.

Initiatiefnemer is vertaler en schrijver Robin Glendenning, een Engelsman die het grootste deel van zijn leven in Bergen heeft gewoond. "Ik merkte steeds weer in gesprekken dat mensen wilden weten wat nou het verhaal was achter iets, waarom iets is zoals het is, en dat ze het nergens konden vinden. Of dat ze bepaalde interesses hadden, maar totaal niet wisten dat er vlak in de buurt iets te doen of te zien was dat aan de interesses voldeed. Toen besloot ik dus om mijn talenknobbel en eigen interesses in bijvoorbeeld geschiedenis en kunst productief in te gaan zetten voor de vele bezoekers van Bergen die de Nederlandse taal niet machtig zijn."

De website staat in de kinderschoenen, maar volgens Glendenning is er nu genoeg om hem een bezoekje waard te maken. Op de site, waarop regelmatig updates en nieuwe verhalen zullen verschijnen, wordt redactioneel aandacht besteedt aan natuurschoon, kunst, geschiedenis en wat Bergen en de regio nog meer te bieden hebben, en bedrijven en organisaties worden uitgenodigd om te adverteren en bepaalde onderdelen te sponsoren. "Ik denk dat het voor bedrijven een interessante propositie is: hoogwaardige informatie specifiek voor buitenlandse bezoekers. Die zijn toch moeilijk te bereiken, en in het Nederlands lukt dat al helemaal niet." 

En als de adverteerders niet komen? "Ach, daar ben ik eerlijk gezegd niet zo bang voor. Maar als... tja, dan zet ik toch iets moois neer en ben ik blij als ik bezoekers in Bergen de weg kan wijzen."