• Cover Blaak 40

    Lies Krajenbrink
  • Auteursfoto

    Lies Krajenbrink

Roman uit Schoorl

16-11-2017, 14:30 | Lezersnieuws | kees ketting

Het nieuwe boek van Kees Ketting uit SCHOORL is verschenen. Op vrijdag 3 november is het nieuwe boek 'Blaak 40' van Kees Ketting verschenen. Deze roman wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Samenvatting

Anti-kraak is een wereld voor iedereen. Jon, als verloren zoon arm en moe teruggekeerd van Europese reizen, heeft behoefte aan alledaagse dingen, normaliteit. Een baan, een vrouw, een huis. Rotterdam past daarbij. Zijn nieuwe thuis, een voormalig bankgebouw aan de Blaak, biedt onderdak aan zijn gedachten, verlangens en huisraad. Een lukraak gevormde groep jongeren verwordt er in korte tijd tot een minikosmos met alle facetten van het leven als onder een loep bekeken. Letterlijk. In 25 hoofdstukken, vernoemd naar de in het unieke pand passerende “huisgenoten”, wordt duidelijk hoe bijzonder gewoon geluk eigenlijk is.

Over de auteur

De auteur studeerde o.a. aan de faculteit Social Science van de John Moores University in Liverpool en werkte als organisatieadviseur in Nederland, België en Oost-Europa.  In 2002 schreef hij “Ben in Benin”, over zijn tijd in Afrika. De dichtbundel “Jongensdromen” volgde in 2004. Sinds 2015 werkt hij vanuit zijn woonplaats Schoorl aan nieuwe verhalen.

Fragment uit het boek

'Ik hou van je.' Hij bewoog zijn vinger op en neer en keek ernaar, alsof het een prestatie was. Het was weer zover. Aan de manier waarop ze hem niet aankeek, kon hij afleiden, dat ze zou doen of er niets gebeurd was. Of ze niet samen naar de film waren geweest, handjes hadden vastgehouden en als twee verliefde tieners tijdens de pauze weg waren gegaan en op weg naar huis domweg een hotel binnen gestapt, gedaan alsof ze er een kamer hadden en de eerste de beste open deur waren binnen gegaan. Voor een uurtje.

'Al zou je de gebruiksaanwijzing van een wasmachine voorlezen, ik hou van je stem.'

Thuis had hij weer aangedrongen, wilde de avond bezegelen, voor eens naast haar wakker worden en kunnen zeggen: zie je wel.

'Luister je wel wat ik zeg?' Jon zocht naar een weg, een dialoog, maar alles was moe en zwaar. Zelfs nadenken deed pijn... Hij herhaalde zijn liefdesuiting.

'Ik... het spijt me.' Het klonk echt.

Boekgegevens

Titel: Blaak 40

Auteur: Kees Ketting

Aantal pagina's: 244

ISBN: 9789402240382 

Verkoopprijs: € 20,99 

Meer informatie

Heeft u vragen over het nieuwsbericht of wilt u meer informatie over het boek neem dan gerust contact op met de auteur.