• Salsa-Trio Descargando met saxofonist Paul Weiling

    foto aangeleverd, rechtenvrij

Salsa uit New York en Cuba in Vredeskerkje Bergen aan Zee 1 augustus

24-07-2019, 11:50 | Lezersnieuws | Anna

Trio Descargando en saxofonist Paul Weiling laten het Vredeskerkje op zijn grondvesten schudden met uitbundige salsa-muziek. Concert op 1 augustus in de zomerserie van Kunstgetij in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee: elke donderdagavond in juli en augustus op die prachtige locatie in de duinen. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Drie doorgewinterde ‘Salseros’ spelen felle descargas, 'ontladingen'. Het zijn 'jam's' in de salsatraditie uit de New Yorkse jaren zeventig (uit de Salsa Dura-periode) maar ook uit Cuba.

Een descarga bestaat vaak uit een eenvoudig thema, een koortje, een 'mambo-riff', een break en tussendoor virtuoze soli. Muzikanten zetten dan hun beste beentje voor om te laten zien wat ze in huis hebben, maar tegelijkertijd moet een descarga een 'ijzeren groove' hebben: ‘Muy bailable y con mucho sabor’. Descargando speelt als trio, maar ook vaak met een gastsolist. Deze keer is dat Paul Weiling op saxen. En verder: Barbara Rana piano en zang, Humberto Albores bass en zang, Leticia Bal percussie en zang.

Info & reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl. of bel 06 50584308. Kaarten ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en bij de Eerste Bergensche Boekhandel te Bergen nh.

Volgende concert op 8 augustus: Guus Westdorp met ‘Shaffy - De Liederen’ . Kijk voor alle info op kunstgetij.nl of  vredeskerkje.nl.