• Recepten

    Voedingscentrum

Stap voor stap gezond afvallen

09-10-2018, 10:36 | Lezersnieuws | Ingeborg

Heb je al verschillende diëten geprobeerd en lukt het jou steeds niet om af te vallen? Probeer dan eens de methode van het Voedingscentrum. Het boek ‘Gezond afvallen’ geeft je de inzichten die nodig zijn om succesvol en blijvend gewicht te verliezen.  Het dieetboek staat vol met caloriearme recepten inclusief prachtige foto’s en dagmenu’s gebaseerd op de Schijf van Vijf.

 
De hoop bij het afvallen wordt vaak gevestigd op een wonderdieet dat van dag tot dag voorschrijft wat je wél en niet mag eten. Maar dat soort diëten zijn op de lange termijn niet vol te houden. Veel mensen stoppen er na verloop van tijd mee en vallen weer terug in oude patronen.  

Voor iedereen die zijn of haar streefgewicht op een realistische manier wil benaderen is dit boek een aanrader. Met een gezond gewicht zit je lekkerder in je vel. Bewegen gaat makkelijker en je hebt minder kans op ziekte.  
 
Stap voor stap 
‘Gezond afvallen’ laat mensen kritisch naar het eigen voedingspatroon kijken en biedt handvatten voor het stap voor stap aanpassen van ongezonde gewoontes. Stapsgewijs, omdat afvallen een proces is van vallen en opstaan. Het boek is positief van toon en geeft munitie voor hoe om te gaan met moeilijke momenten, ongezonde verleidingen en terugslag. Uiteindelijk draait het bij gewichtsverlies om gezonder en minder eten én meer bewegen. Met ‘Gezond afvallen’ maak je een persoonlijk plan van aanpak richting het bereiken van een gezond gewicht. De Schijf van Vijf vormt daarvoor de basis.  
 

Bewust lichter 
Niet opgeven is een belangrijk ingrediënt dat leidt tot positieve afvalresultaten. Dat is terug te lezen in de verhalen in ‘Gezond afvallen’ van mensen die flink wat kilo’s zijn afgevallen. “Toen ik zag dat één croissant al 161 calorieën bevat, schrok ik enorm. Ik kon er daar achterelkaar wel 4 van eten. Daar moest écht verandering in komen”, aldus Ashley, inmiddels meer dan 50 kilo afgevallen. Degenen die het lukt om af te vallen met de adviezen van het Voedingscentrum zijn zich aan het einde van de rit veel bewuster van wat tot overgewicht kan leiden. En dat resulteert in het maken van gezondere keuzes voor de toekomst.  

Lezersvoordeel
Bestel het boek nu zonder verzendkosten op www.voedingscentrum.nl /webshop voor €12,95. Gebruik hiervoor het woord Afvallen als kortingscode.