Lokaal lezersnieuws

Boswaid maakt jutterskunst van zwerfafval

Opgroeien aan de kust, vlak bij het strand, de zee en de duinen. ,,Heel gewoon voor Egmondse kinderen. Maar hoe hou je het mooie ook mooi? En hoeveel weet je eigenlijk over de zee, de dieren die in en aan zee leven, over alles wat aanspoelt op het strand?

Brei en haak café Schoorl weer geopend!

Brei/haak café Schoorl weer geopend!

Wij zijn weer begonnen met het brei/haak café.

De dames breien en haken met veel plezier onder het genot van een kopje koffie/thee de leukste dingen: truien, sjaals, mutsen etc.

Een kasteel in Bergen

We schrijven 1641.  Anthonius Studler van Surck is net heer van Bergen geworden, maar zijn huis, het Hof van Bergen, is nog niet klaar. Hij huurt zolang een kasteeltje aan de Buerweg, dat eigendom is van de familie Ramp. De bouw van de toren van dit slot begon al in 1480.

Imago e-bikes hipper, ook onder studenten!

Dat de elektrische fiets, ofwel e-bike, populair is, is bij de meesten wel bekend. Ook onder de jongeren stijgt de interesse in de elektrische fiets.

 

Meer scholieren bezoeken e-bike testcenters van Stella Fietsen

goed berichtkwf kankerbestrijdingafd. schoorl-groet 

Begin september wordt de collecte voor onderzoek en bestrijding van kanker weer gehouden. Even zag het er naar uit, dat deze collecte in onze regio niet door zou kunnen gaan, Na jarenlange inzet hebben een aantal vrijwilligers aangegeven te stoppen.

Prominent bassist James Oesi en Dutch Classical Talent winnaar Diamanda Dramm in Vredeskerkje Bergen aan Zee

Klassiek contrabassist James Oesi en violist Diamanda Dramm, winnaar van Dutch Classical Talent, spelen op donderdag 16 augustus in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. Het concert start om 20 uur en er is muziek te horen van onder andere Bach, Willem Breuker en Biber.

Nieuwe roman speelt zich af in het decor van duindorp Schoorl

Van de Noord-Hollandse romanschrijfster José Kruijer verscheen afgelopen week haar tweede boek met de titel ‘Manzanilla’.

      goed berichtkwf kankerbestrijding afd. schoorl - groet

 Begin september wordt de KWF collecte voor onderzoek en bestrijding van kanker weer gehouden. Even zag het er naar uit, dat deze collecte dit jaar in onze regio niet door zou kunnen gaan. Na jarenlange inzet, hebben een aantal vrijwilligers namelijk aangegeven te willen stoppen.

Afrikaanse kunst op Kunstmarkt Bergen

Top Zuid-Afrikaanse kunstenares, Tania Olivier, uit Kaapstad zal voor het eerst op donderdag 5 juli in Bergen op de Kunstmarkt rondom de ruïnekerk exposeren!    Zij exposeert ook in Utrecht bij het Gordian Summer Event.

Eric Winder exposeert in Bergen

Bergenaar Eric Winder laat zich inspireren door de wereld om zich heen en dat is duidelijk zichtbaar in zijn schilderijen.  Eric exposeert op donderdag 5 juli op de Kunstmarkt in Bergen rondom de ruïnekerk tegenover restaurant Fabels.  Kom hier een kijkje nemen en genieten van

Pagina's