• Onder begeleiding deden de kinderen mee aan verschillende sporten.

    Alkmaar Sport

150 kinderen in beweging op de Bergense stranden

EGMOND AAN ZEE/CAMPERDUIN In de eerste twee weken van de zomervakantie organiseerde de buurtsportcoach van Bergen, Egmond en Schoorl in samenwerking met Jongerenwerk Bergen de zogenaamde 'Beachfun' dagen. 

Beachfun is een sportevenement voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en wordt jaarlijks georganiseerd op de stranden van de gemeente Bergen. Dit jaar vormden het strand van zowel Egmond aan Zee als Camperduin het toneel voor deze populaire activiteit, waar in totaal maar liefst 146 kinderen en hun ouders aan meededen.

FUNGAMES Op maandag 23 juli meldden uiteindelijk 68 kinderen zich bij Elles Kraakman, de buurtsportcoach van gemeente Bergen, op het strand van Egmond aan Zee. Zij leefden zich uit met sporten als beachsoccer, beachtennis, ultimate frisbee, fungames, slagbal en golfsurfen. Oorspronkelijk stond het onderdeel powerkiten op het programma, maar omdat de wind het deze dag liet afweten werd dit -tot enthousiasme van de kinderen- vervangen door het golfsurfen. Met een regelmatige duik in het water werd de hitte van de middag geweldig doorstaan door alle deelnemers. 

ZANDKASTELEN In Camperduin stonden op dinsdag 31 juli sporten als atletiek, raften, zandkastelen bouwen, beachtennis, beachvolleybal en beachsoccer op het programma. Hoewel de dag regenachtig begon konden de deelnemers vanaf het moment dat zij deelnamen aan de zumba warming-up genieten van een doorbrekend zonnetje. Doordat ook de wind ging liggen bracht ook de tweede Beachfun dag een mooie ervaring voor de 78 deelnemers en hun ouders die fanatiek meededen.

De begeleiding van de sporten was deze dagen in handen van ervaren instructeurs en trainers van lokale sportverenigingen uit de gemeente Bergen. "Het mooie aan Beachfun is dat een kind ook kennis kan maken met wat minder voor de hand liggende sporten. Misschien is een kind uiteindelijk zelfs zo enthousiast dat het besluit om een bepaalde sport vaker te gaan beoefenen", aldus Kraakman.

Verenigingen die het concept nog niet kennen of ook wel eens samen willen werken bij één van de sportstimuleringsprojecten van de buurtsportcoach kunnen contact met haar opnemen via e.kraakman@alkmaarsport.nl.