• Ook bij de Schoorldammerbrug is het mogelijk dat vaarverkeer langer moet wachten.

    BDUMedia

Aangepaste bediening provinciale bruggen Noord-Holland

REGIO De provincie Noord-Holland moet sommige bruggen en sluizen deze zomer op aangepaste tijden bedienen. Ondanks wervingsacties, aangepaste werktijden en pendelende brugwachters is het niet gelukt om voldoende brugbedieners te vinden.

In deze regio gaat het om de Schoorldammerbrug tussen Schoorl en Schoorldam en de Burgervlotbrug. Bij Alkmaar gaat het om de Kraspolderbug op de Nieuwe Schermerweg en de Leeghwaterbrug die ook in onderhoud is.  

De brugbedieners zullen deze zomer voorrang geven aan de bediening van de drukste vaarroutes. Op andere plekken worden de bedieningstijden mogelijk aangepast. 

Door personeelsgebrek is het de afgelopen maanden niet gelukt om alle bruggen en sluizen volgens afspraak te bedienen. Ondanks de werving van een aantal extra brugbedieners kan er deze zomer mogelijk toch vertraging in de brug- en sluisbediening ontstaan.

Actuele informatie over brugbediening is te vinden op de website vaarweginformatie.nl of de app van RiverGuide. Vragen over brugbediening kunnen ook gesteld worden aan het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.