• De geluksvogel met een boek over de expositie, uit handen van Historisch Egmond-voorzitter Martijn Mulder.

    abbaart.nl

Ab Baart verrast 2000ste bezoeker van expositie

EGMOND AAN DEN HOEF De expositie 'Heeren van Egmont en het Vechtvolk' is zo'n groot succes, dat de eerste duizend bezoekers al bij Huys Egmont binnen waren geweest, voor iemand er erg in had.

Daarom werden de pijlen gericht op de eerstvolgende mijlpaal, de tweeduizendste bezoeker. "We wisten dat het zondag 1 juli zou gaan gebeuren, het was natuurlijk even afwachten wie het zou worden," aldus fotograaf Ab Baart. Uiteindelijk ontving de geluksvogel een prachtig boek over de expositie, uit handen van Historisch Egmond-voorzitter Martijn Mulder. Baart zelf maakte de foto, waarop ook historisch projectleider Jos Hof en vrijwilliger Carla Kager zijn te zien. Baart is uitermate in zijn nopjes met het succes. "Het project bestaat niet alleen uit de fotopanelen. Ook de slideshow op het grote beeldscherm in de andere ruimte over de 'making of' en de expo in Musemhoeve Overslot spelen daarin een rol."

'De Heeren van Egmont en het Vechtvolk' zijn te bewonderen in bezoekerscentrum Huys Egmont, Slotweg 46 te Egmond aan den Hoef, van 14.00 tot 17.00 uur. Behalve op maandag. De expo duurt nog tot en met 31 augustus en is gratis toegankelijk.