• Echtpaar De Bruin ontvangt bloemen van loco-burgemeester Jan Houtenbos.

    Hans Brouwers

Actief bruidspaar viert huwelijksfeest in blooming

BERGEN Loco-burgemeester Jan Houtenbos ging op donderdag 27 december op bezoek bij het jubilerende echtpaar Hans en Marianne de Bruin-Meijer. In een paardentram kwam het paar bij hotel blooming, de feestlocatie, aan. De twee vierden hun 60-jarig huwelijksfeest.

Hans de Bruin wordt in 1930 geboren in Rotterdam, Marianne Meijer ziet in 1936 het levenslicht in Enkhuizen. De twee leren elkaar kennen bij Internationale Navigatie Apparaten (INA) in Rotterdam. Hans doet aan atletiek en loopt marathons, Marianne moedigt hem aan. Hans heeft brommertje en Marianne mag achterop. Als de brommer het volhoudt, in de lange Maastunnel het holletje op.

TROUWEN In het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam trouwen Hans en Marianne op 27 december 1958. Het is fiscaal aantrekkelijker om nog net voor het nieuwe jaar te trouwen. En door noodlot ook noodzakelijk. De vader van Hans overleeft de hongerwinter niet, zijn moeder sluit haar ogen in 1958. De broer en zus van Hans hebben een thuis nodig, vooral Christine van toen 13 jaar oud. Ze kunnen via de werkgever een ruim appartement aan de Wijnhaven krijgen.

Hans en Marianne worden in 1960 trotse ouders van Raymond en in 1962 van Daphne.


STUDIE Tijdens het werk bij diverse auto-importeurs, begint Hans (toen een jaar of veertig) in de avonduren met de studie Nederlands Recht aan Erasmus Universiteit. Marianne volgt de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Zij opent hierna een schoonheidssalon aan huis.

Begin jaren 80 wordt Hans benoemd tot Officier van Justitie in Alkmaar waarna een verhuizing naar Bergen volgt. Later wordt hij Advocaat Generaal aan het Gerechtshof van Amsterdam.

ACTIEF De twee zijn erg actief in Bergen. Hans is voorzitter van de Commissie Beroep en Bezwaarschriften van de gemeente Bergen en actief voor VVD Bergen. Hij bekleedt diverse voorzittersfuncties van onder andere de koorvereniging Bergen en Il Primo.

Marianne is druk met de Kunstclub Bergen, de VVD, schilderen, tekenen, breien, borduren, tuinieren en klussen. En altijd zijn de twee bereid om op hun zes kleinkinderen of honden te passen.