• Agenten redden een vrouw die 's avonds de zee inliep.

    Politie

Agent kopje onder tijdens redding op zee

BERGEN Agenten hebben op vrijdag 2 november in Bergen aan Zee met gevaar voor eigen leven 's avonds in het donker iemand uit zee gered. Dat meldt de politie op Facebook.

De agenten kregen de melding van een verdachte situatie. De melder zag een vrouw over het strand richting de zee lopen en vertrouwde dat niet. Verschillende eenheden reden met optische- en geluidssignalen richting de opgegeven locatie.

"De collega, rijdend in de strandauto, welke als eerst ter plaatse kwam, zag op een gegeven moment een vrouw de zee inrennen. Hij bedacht zich geen moment en rende de vrouw achterna. Hij probeerde de vrouw uit zee te krijgen. Hierbij ging hij een paar keer kopje onder en kreeg zeewater binnen. Ondertussen waren de andere collega's ook ter plaatse gekomen en waren ambulance en reddingsbrigade nog met spoed aanrijdend."

"Met hulp van de twee andere ter plaatse gekomen collega's, die beiden eerst twee kilometer over het strand hadden gerend, heeft men de vrouw in de strandauto gezet. Hierbij heeft nog een collega een nat pak gehaald. Zij is onder controle richting de ambulance vervoerd en daarna overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Zij is verder niet gewond geraakt. Uit privacy overwegingen kunnen wij verder niets zeggen over de achtergrond en situatie."

De agent die kopje onder ging, werd nagekeken in een ambulance. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.