• Alef Starreveld

Ballonnen en bloemen voor jubilerend echtpaar Visscher-Hollemans

BERGEN Op de laatste dag van het jaar vierde het echtpaar Visscher-Hollemans hun 60-jarig huwelijksfeest. Bloemen kwamen van loco-burgemeester Jan Houtenbos, het feest was in verpleeghuis Oudtburgh, waar Jan Visscher voor langere tijd revalideert.

Annie is 83 en Jan wordt op 6 januari 90 jaar. De twee komen oorspronkelijk uit Zeeland, maar hun hart ligt in Bergen, ze willen er nooit meer weg.

OP DE FIETS De twee leren elkaar kennen in 1953, het jaar van de watersnoodramp. Jan werkt voor de gemeente Goes als opzichter en heeft een klus in de straat waar Annie woont. Hij fietste een keer met haar mee richting school en zo begint het liefdesverhaal.

In 1958 krijgt Jan een baan aangeboden in de gemeente Zeist. Annie werkt dan als assistente bij een huisarts, maar zegt haar baan op. Op 30 december 1958 trouwen de twee en in 1959 verhuizen ze naar Zeist.
Annie en Jan leren de Noord-Hollandse kust kennen als ze begin jaren 60 op vakantie naar Sint Maarten gaan en naar Bergen gaan. Ze vinden het er geweldig. 'Hier wil ik ooit werken en wonen', zegt Jan dan.

NAAR BERGEN In 1965 krijgt hij een baan bij de gemeente Bergen in de weg- en waterbouw, en ze verhuizen naar Bergen. Inmiddels is het gezin uitgebreid met een zoon (dan al 4 jaar) en een dochter. Jan heeft het naar zijn zin bij de gemeente Bergen en werkt er tot aan zijn pensioen.

VOETBAL De twee genieten van Bergen, hun twee kinderen en drie kleinkinderen. Ze zijn ook erg actief in het verenigingsleven. Zo is Annie bestuurslid van de woningbouwvereniging in Bergen. Daarnaast ligt hun hart bij de voormalige voetbalvereniging BSV Bergen.

Dochter Marinette: "Mijn broer speelde er voetbal en mijn beide ouders waren zeer actieve vrijwilligers. Mijn moeder deed de kantine en mijn vader zat in het bestuur van de club. Er is daar menig borreltje gedronken en feest gevierd. Tot op hoge leeftijd hebben ze nog samen de ledenadministratie gedaan, zelfs tot ver in het computertijdperk."

SOCIALE MEDIA Annie gaat erg met haar tijd mee. Ze heeft Facebook en whatsappt.

De gezondheid laat momenteel wel wat te wensen over. Jan zit sinds maart dit jaar noodgedwongen in Oudtburgh. Hij heeft zorg nodig die Annie niet meer kan geven.

"Daarom zijn ze tot ons en hun grote verdriet niet meer samen. 65 jaar waren ze bij elkaar en nu gedwongen door de gezondheid uit elkaar. Heel moeilijk, maar ze maken er het beste van", besluit dochter Marinette.