• Scène uit Three Billboards outside Ebbing.

    Twentieth Century Fox Film Corporation

Beroering op het witte doek van Cinebergen

BERGEN Bij Cinebergen draait deze week Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Mildred plaatst drie billboards die leiden tot de nodige beroering in het dorp.

Verder vindt deze week in het kader van de Nationale Euthanasieweek een Euthanasiedag plaats, georganiseerd door Cinebergen en Right to Die Europe met een uitgebreid programma onder de titel 'Weet jij al wat je wilt aan het eind van je leven'. De tragikomedie Médecin de Campagne gaat over de geliefde plattelandsarts Jean Pierre die op een dag zelf ziek wordt, waarna hij de praktijk moet delen met de mooie Nathalie. Met een klein, aan een stok bevestigd cameraatje, kruipt filmmaker Leonard Retel Helmrich in The Long Season onder de huid van de vluchtelingen in het kamp in de Beka vallei die ondanks hun traumatische oorlogservaringen het beste van hun leven maken.

Molly's Game is een waargebeurd verhaal over de opkomst en ondergang van Molly Bloom die de schimmige Amerikaanse pokerwereld op hoog niveau faciliteerde.

In Médecin de campagne zet de geliefde plattelandsdokter Jean Pierre zich met hart en ziel in voor zijn patiënten. De spanning zindert tussen Jean Pierre en zijn aflosser, de mooie Nathalie Delezia, die onbekend met het buitenleven, danig op de proef wordt gesteld.

In Three Billboards Outside Ebbing, Missouri plaatst Mildred drie billboards waarop ze zich afvraagt waarom de moord op haar dochter nog niet is opgelost. Dat leidt tot de nodige beroering in het dorp.

Op zaterdag 17 februari vindt in het kader van de Nationale Euthanasieweek een Euthanasiedag plaats. Een uitgebreid programma onder de titel 'Weet jij al wat je wilt aan het eind van je leven', is gewijd aan dit thema. Het programma wil een aanzet geven tot een dynamische middag, waarin volop ruimte is voor discussie. Zie www.cinebergen.nl voor meer informatie over sprekers en kaartverkoop.

In Visages, Villages trekt de 89-jarige Agnes Varda samen met de 33-jarige fotograffitikunstenaar JR door het Franse landschap om de schoonheid en de bewoners daarvan vast te leggen.

Met zijn documentaire The Long Season geeft Leonard Retel Helmrich een uniek kijkje in een vluchtelingenkamp. Hij gebruikt daarvoor een klein, aan een stok, bevestigd cameraatje.

Kaarten via www.cinebergen.nl.