• Ga op zoek naar afval op het strand van Egmond aan Zee.

    Stichting Juttersgeluk

Bijzondere strandjutters gezocht

EGMOND AAN ZEE Expeditie Juttersgeluk maakt van 16 tot en met 31 mei alle Noordzeestranden schoon, samen met mensen voor wie een gewone baan niet zo gewoon is. Op vrijdag 18 mei komt de ploeg langs in Egmond aan Zee.

Van 14.00 tot 16.00 uur kan gratis deelgenomen worden aan de etappe. Deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt worden ontvangen met koffie en taart in een strandpaviljoen in Egmond aan Zee. Juttersgeluk legt uit hoe je afval op het strand herkent en hoe je het veilig opraapt. Daarna start de etappe van ongeveer een uur. Het afval wordt door de jutters meegenomen zodat er een schoon strand achterblijft.
Aanmelden kan individueel of met een groep via www.juttersgeluk.nl/direct-aanmelden.

MAATSCHAPPIJ Expeditie Juttersgeluk is speciaal voor mensen die (tijdelijk) minder goed meekomen in de maatschappij. Bijvoorbeeld als je van een WLZ of WMO voorziening gebruikmaakt of onder de participatiewet valt.

Ook vrijwilligers, mantelzorgers, begeleiders en zorgverleners zijn welkom en kunnen zich aanmelden. Deelname is gratis.
Expeditie Juttersgeluk is een initiatief van Stichting Juttersgeluk in samenwerking met KIMO Nederland/België.
Stichting Juttersgeluk betrekt mensen die (tijdelijk) minder goed meekomen in de maatschappij bij het strand met verschillende activiteiten.

Zo krijgen zij de kans een positieve bijdrage te leveren aan een duurzaam leefmilieu voor zichzelf en voor anderen in het kustgebied van Nederland.

GOEDE CONDITIE ZEEËN KIMO is een vereniging van kust- en kustgerelateerde gemeenten die tot doel heeft om de zeeën en kusten in goede conditie door te geven aan toekomstige generaties.

Om dat doel te bereiken initieert KIMO samen met overheden, bedrijven en andere organisaties projecten en vertegenwoordigt zij haar leden op nationaal en internationaal niveau.

Meer informatie via www.kimonederlandbelgie.org.