• Buurtbus 408 rijdt vanaf 23 juli naar station Castricum voor de overstap op de trein.

    Buurtbus 408

Buslijn 408 blijft rijden

EGMOND AAN ZEE De buslijn 164 (Castricum-Egmond aan Zee rijdt vanaf maandag 23 juli alleen nog in de ochtend- en middagspits. Maar dat wil niet zeggen dat met name reizigers uit Egmond-Binnen verstoken zijn van openbaar vervoer overdag. Dat laat de organisatie van de buurtbus weten. 
Sinds juni 2012 verzorgen vrijwillige chauffeurs dagelijks, behalve op zon- en feestdagen, het busvervoer van Heiloo via Egmond-Binnen naar Egmond aan Zee en terug in een uursdienst. De dienst begint om 8.52 uur in Heiloo. De laatste rit vertrekt om 17.22 van het busstation in Egmond aan Zee.

Deze buslijn 408 wordt mede in stand gehouden door de provincie. "Zij voorziet nu al zeer behoorlijk in de ov-behoefte van bewoners en vakantiegangers in de regio. Te verwachten valt dat reizigers voortaan vaker deze lijn zullen nemen op weg naar het spoorwegstation. Echter vanaf nu gaat de overstap naar de trein niet in Castricum maar in Heiloo", zo laat de organisatie weten.

De buslijn 408 rijdt vanaf 23 juli ook via de GGZ in Heiloo, waar het gezondheidscentrum is, en overgestapt kan worden op lijn 167 (Alkmaar – Beverwijk).
Op de website www.buurtbusheiloo.nl is het routeschema en de tijden van bus 408 te vinden.