• Armando Jongejan
  • Armando Jongejan
  • Armando Jongejan
  • Armando Jongejan.

Dagelijks leven broeders Sint-Adelbertabdij in beeld

EGMOND-BINNEN De Egmondse fotograaf Armando Jongejan heeft tussen juni 2016 en maart 2018, met zijn camera het dagelijks leven vastgelegd in de Sint-Adelbertabdij in Egmond-Binnen.

Van 8 juni tot en met 7 juli is een deel van zijn werk te zien in de expositieruimte van de Sint-Adelbertabdij aan de Vennewatersweg 27a. Tevens komt het fotoboek Monnikenleven uit. Hierin zijn verschillende aspecten van het dagelijks leven van de monniken, zoals gebedsdiensten, koken, onderhoud of bloemen halen, in beeld gebracht. Indringend zijn de foto's van het afscheid van een overleden broeder. Het is een fotoreportage van het spirituele en het dagelijkse leven van de Egmondse abdijgemeenschap, gericht op gebed en onderlinge dienstbaarheid: 'Monnikenleven'. De abdij is open op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 16.30 uur.
In het 120 pagina's tellende fotoboek 'Monnikenleven' zijn 140 zwart-wit foto's opgenomen. Het voorwoord is geschreven door abt Gerard Mathijsen en het inleidend essay komt van Charles van Leeuwen. Het fotoboek is verkrijgbaar in de abdijwinkel.