• De vrijmarkt achter de Molen van Berkhout in Egmond aan den Hoef

    Koningsdag werkgroep Egmond aan den Hoef

De Egmonden kleuren oranje

EGMOND Oranjecomités in Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee hebben voor de Egmonders hun best gedaan een mooi programma te maken.

EGMOND AAN DEN HOEF In Egmond aan den Hoef zijn er vooral feestactiviteiten voor de jeugd. De werkgroep heeft een versierde fietsoptocht, kindervrijmarkt en kinderspelen gepland. Versierde fietsen vertrekken om 10.30 uur vanaf dorpshuis Hanswijk. Voorafgegaan door de fanfare van Lamoraal volgt de optocht de volgende route: Hanswijk, Julianaweg, Schoolstraat, Slotweg, Maria van Arkellaan, Anna van Burenlaan, Beatrixlaan, Pr. Marijkelaan, Pr. Irenelaan, Herenweg, Graaf Dirkplein, Egmonderstraatweg tot aan restaurant Smakelijk. Alle kinderen met versierde fietsen, autopeds, driewielers en trapauto's zijn welkom. Bewoners langs de route wordt gevraagd de vlag uit te hangen. Voor de mooist versierde fietsen of verklede kinderen zijn enkele prijsjes. Inschrijven kan op de dag zelf tot kort voor aanvang van de optocht bij het dorpshuis.

Bij aankomst van de optocht bij restaurant Smakelijk/Koffiemolen volgt er een korte aubade en een toespraak door een vertegenwoordiger van de gemeente Bergen. De kindervrijmarkt wordt op het terrein rond de 'koffiemolen' gehouden. Kinderen kunnen hun verkoopplekje vanaf 9.00 uur inrichten. Verder kunnen zij zich op het terrein uitleven bij een groot aantal kinderspelen en attracties zoals een springkussens. Ook de vrijwillige brandweer van Egmond is present met een aantal demonstraties. Na afloop van de kinderspelen en vrijmarkt is er tot het einde van de middag nog tijd voor napraten voor de ouders en begeleiders en kunnen de kinderen zich nog uitleven op het springkussen. Op het grasveld wordt een overkapping geplaatst in het geval van regenachtig weer.

EGMOND-BINNEN Het oranjecomité van Egmond-Binnen start Koningsdag om 10.15 uur bij De Schulp.

Daar kunnen kinderen een stempelkaart ophalen die nodig is om mee te doen aan de spelletjes. Om 10.30 uur begint een optocht met verklede kinderen en versierde fietsen onder begeleiding van fanfareorkest Eensgezindheid. Na een rondje door het dorp keert de stoet terug bij De Schulp. Vanaf 11.15 uur kunnen kinderen meedoen aan een parcours met spelletjes naast het nieuwe JOEB-gebouw. Zo is er een stormbaan, springkussen en een buttonmachine. Er komt limonade uit de limo-koe. Rond 12.45 uur wordt er getrakteerd op een broodje hotdog en volgt er een verrassing. Uit alle ingeleverde stempelkaarten worden een aantal kaarten getrokken. De kinderen maken zo kans op diverse prijzen. Ouders, opa's, oma's en kinderen van groep 8 worden opgeroepen te helpen bij de spelletjes. Aanmelden kan via oranjecomite.egmondbinnen@gmail.com. Vanaf 16.00 uur neemt JOEB het feest over en begint het bestuur met een muzikale middag en avond voor iedereen.

EGMOND AAN ZEE Enkele jaren is Koningsdag in derp gevierd in sporthal De Watertoren. Dit jaar verplaatst het feest zich naar het centrum van Egmond aan Zee. De vrijmarkt duurt van 8.00 tot 16.00 uur. Iedereen kan z'n spulletjes uitstallen en verkopen. Het Eymaplein is terrein voor de kinderactiviteiten. De brandweer zorgt ervoor dat een spuitbal door de Julianastraat gaat. Op een pony rijden kan ook in de omgeving van het Eymaplein en kinderen kinnen zich uitleven op het springkussen. Op het Pompplein zijn oud-Hollandse spelletjes.

Ook aan eten is gedacht. Bij Pravasani kunnen de kinderen een gratis bolletje ijs naar keuze halen. Vanaf 12.00 uur wordt gratis patat uitgedeeld bij Snackplaza en bij Toast poffertjes. DJ Donovan draait op het Pompplein plaatjes van 16.00 tot 20.00 uur.