• Tijd voor iets nieuws: De Taverne gaat naar buiten met het festival Taverne Open Air.

    Alef Starreveld

De Taverne Bergen breekt uit met festival

BERGEN Het is alweer vijf jaar geleden dat Steef van Leeuwen De Taverne over nam. Sindsdien klinkt er in het bruine café aan de Karel de Grotelaan iedere week live muziek. Bands, deejays maar ook stand-up comedians weten hun weg naar hartje Bergen te vinden.

Nu het café al een aantal jaar goed loopt, werd het tijd voor iets nieuws. Het idee voor een popfestival was geboren: Taverne Open Air. Steef en zijn team slaan op zaterdag 24 augustus hun kamp op aan de Groeneweg, op de velden van handbalvereniging Berdos. Een locatie waar je misschien niet zo snel op komt, maar ideaal is voor de plannen die Steef met het festival heeft.

Hij vertelt: "Het festival moet een Taverne-gevoel uitstralen. Knus met een goede balans tussen jong en oud. Je ziet geen grote namen op het programma staan, maar dat wil niet zeggen dat er geen kwaliteit is, integendeel. Zoom maar eens in op de line-up en je vindt niets anders dan steengoede artiesten als Ralph de Jongh en bekende lokale namen als Uncle Harry's Punch en grote naam in wording de Volendamse zangers Mell. Terwijl Jasper Kloppenburg, bekend van de Onkruidfeesten in de Taverne jongere dance-acts heeft vastgelegd als KAUW!, Three Little clouds en Umeme."

Het is voor Steef de eerste keer dat hij een festival organiseert. Het is het momenteel een snoeidrukke periode waarbij de uitbater van de Taverne allerlei nieuwe zaken op zijn pad vindt. In een sneltreinvaart worden alle praktische zaken geregeld. "Het kost mij wel wat slapeloze nachten, maar we zijn goed op weg om een mooi festival neer te zetten. Hoewel ik geen ervaring met het organiseren heb, heb ik dat wel met het bezoeken van festivals. Ik weet heel goed wat ik wel en niet wil. Hopelijk ervaren de bezoekers hetzelfde gevoel van vrijheid, blijheid en gezelligheid als zij in de Taverne ook vinden." 

Van 13.00 tot 23.00 uur staan op de twee podia negen bands, draaien tien deejays, kunnen bezoekers relaxen in de chill area of lekker dansen in de 'discotheque'. De chefkoks, die normaal gesproken in de Taverne de daghap verzorgen, bieden tijdens Taverne Open Air Thais, Surinaams en de vette hap aan.

Kaarten kosten tot 19 augustus 22 euro, vanaf 19 augustus kosten ze 29,50 euro. Alleen online verkrijgbaar via www.taverneopenair.nl. Kijk op Facebook @taverneopenair

Op de Taverne Bergen Stage
- Ralph De Jongh & Friends met blues. 
- DJ's Frank en Guido (Thank God It's Friday)
- Live Tribute To Woodstock, mother of all festivals
- The Electric Hollers (Bluesrock)
- DJ's Michael en Salinas (Nero, Meermin)
- E-mann (Reggae Patronaat Paradiso)
- Uncle Harry's Punch (rock)
- MELL & Vintage Future (soul/funk)

Op Onkruid Stage
- KAUW (Amsterdam Open Air)
- UMEME (Oranjebloesem)
- DJ's Oldskool Groovement (Claire)
- DJ Computer Monkey (In Retraite)
- DJ Rico Bois (Skatecafé)
- DJ's Septem b2b JägerJappa (Onkruid)
- DJ Van Leyen Soundsystem
- Three Little Clouds (Surfana/Amsterdam Open Air)

In de Chill Area
De chefs uit de Taverne voorzien het publiek van voedsel:
- 2 chefs Ed & Miranda, bekend van de heerlijke daghap
- Stenley & Anna, bekend van de Surinaamse maandag
- Mama Kookt voor de sterren
- Cocktail Bar

In de Discotheque
- Foute uurtjes met Cas & Cees
- Alle dj's draaien hier een surprise set