• De boot veilig in de haven.

    KNRM Egmond

De vlammen sloegen uit de machinekamer

EGMOND AAN ZEE De KNRM moest in de nacht van woensdag op donderdag in actie komen. Terwijl de vlammen uit de machinekamer slaan, bemachtigt de schipper een brandblusser, spuit die leeg en sluit het luik weer. De brand lijkt geblust. Hierop neemt de schipper contact op met de Nederlandse Kustwacht via marifoonkanaal 16. Het gesprek is nog gaande als de bemanning van KNRM station Egmond omstreeks
2.00 uur alarm krijgt. De bemanning spoedt zich naar het boothuis en een klein half uur later ligt de reddingboot Adriaan Hendrik langszij en zet twee opstappers over op het jacht. Aan boord nemen de opstappers de situatie op. De brand is uit en de vier opvarenden zijn erg geschrokken.

Er wordt besloten het zeiljacht naar IJmuiden te slepen. Met een gemiddelde snelheid van zo'n zes knopen bereikt de sleep omstreeks 5.00 uur de haven van IJmuiden, waar het jacht wordt afgemeerd in de Seaport Marina.

Na het opnemen van de formaliteiten keert de reddingboot retour, waar het vijf uur na het alarm weer klaar is voor de volgende inzet.