• Ilonka Kolthof.

    Sarah Wijzenbeek
  • De initiatiefnemers Scholtes & Janssens.

    Merlijn Doomernik
  • Stanislavski String Quartet.

    Efthymios Stavropoulos

Derde Kamermuziekfestival Schoorl brengt avontuur en topmusici tijdens pinksterweekend

SCHOORL Het Stanislavski String Quartet, Pianoduo Scholtes en Janssens en TRIO 258 duiken in avontuurlijk kamermuziekrepertoire van Mozart, Martinu, Mendelssohn en Milhaud. Tijdens het pinksterweekend, van 18 tot en met 21 mei, vindt de derde editie van het Kamermuziekfestival Schoorl plaats.

Artistiek leiders Lestari Scholtes en Gwylim Janssens, beter bekend als het Pianoduo Scholtes & Janssens, nemen opnieuw de top aan nieuwe generatie musici mee naar de Protestantse Kerk en hote restaurant Merlet aan de Duinweg.Na het succes van vorig jaar opent het pianoduo Scholtes & Janssens het festival met een DuoDinerConcert in Merlet waarin culinaire en muzikale hoogtepunten aan bod komen.
Tijdens de drie kamermuziekconcerten van het festival wordt het publiek meegenomen op een reis met allerlei muzikale avonturen: van Mozart tot Martinu, van Schubert tot Rosenblatt.

Zaterdagavond 19 mei staan twee tegenpolen centraal: de sociale grappenmaker Mozart en de introverte Martinu. Op het podium staat onder anderen de internationaal prijswinnende fluitiste Ilonka Kolthof. TRIO 258 betoverde vorige editie het publiek met hun uitvoering van Rachmaninoff's tweede pianotrio. Nu keert het trio op zondagavond 20 mei terug met Mendelssohn's geliefde eerste pianotrio en Smetana's donkere trio in d. Het festival sluit op tweede pinksterdag af met het slotconcert 'Stanislavksi String Quartet ft. Pianoduo Scholtes & Janssens'.

Zes musici van over de hele wereld verenigen zich in de Kerk van Schoorl met werken van Milhaud, Schubert en Rosenblatt. De jongste generatie muziekliefhebbers wordt zondagmiddag 20 mei meegenomen naar de wereld
van dieren, natuur én muziek tijdens Prokofjev's avontuurlijke sprookje 'Peter en de Wolf', vertelt door Joep Onderdelinden, ook wel bekend als Postbode Siem. Een spannende familievoorstelling voor kinderen vanaf drie jaar.

OPEN PODIUM EN WORKSHOP Enthousiaste amateurmusici komen aan bod tijdens het open podium en de workshop Kamermuziekspel op zaterdagmiddag 19 mei. Ensembles en solisten van alle leeftijden en niveaus
kunnen hun passie voor muziek laten horen tijdens het open podium. Geselecteerde amateurensembles en -solisten krijgen tijdens de workshop Klassieke Muziek les van de musici van het festival. Meedoen? Meer informatie via info@kamermuziekschoorl.nl.

De initiatiefnemers Scholtes & Janssens, speelden inmiddels in meer dan 25 landen, waaronder in zalen als Carnegie Hall en het Concertgebouw, en wonnen vele (inter)nationale prijzen. Het duo is tevens artistiek leider van het Pianoduo Festival Amsterdam dat in oktober zijn zesde editie beleeft.

Kamermuziekfestival Schoorl, vrijdag 18 mei tot en met maandag 21 mei, in de Protestantse Kerk, Duinweg 5, Schoorl (hoofdlocatie) en hotel restaurant Merlet, Duinweg 15, Schoorl (locatie DuoDinerConcert). Kaarten en meer informatie via www.kamermuziekschoorl.nl.