• PostNL schrapt locaties omdat er minder brieven verstuurd worden.

    PostNL

Dertien brievenbussen verdwijnen in gemeente Bergen

BERGEN PostNL past vanaf eind februari in gemeente Bergen het netwerk van brievenbussen aan. "De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk." In de gemeente Bergen worden er in totaal dertien brievenbussen verwijderd.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. "Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet", zo meldt PostNL.

Vanaf 23 februari voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Noord-Holland Noord door. In de gemeente Bergen blijven 25 brievenbussen en verdwijnen er 13 brievenbussen. De aanpassingen zijn 23 maart gerealiseerd.

INFORMATIE Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus.

LOCATIES In Bergen verdwijnen de volgende brievenbuslocaties: Slotrampweg 2, Komlaan 17, Breelaan 14, Lindenlaan 52, Dirk Klompweg 180, Emmalaan 1, Wetering 47, Kogendijk 1.
In Egmond aan den Hoef verdwijnt de bus aan de Mosselaan 51.
In Egmond aan Zee gaat het om de volgende adressen: Voorstraat 82 en Wilhelminastraat 75.
In Egmond-Binnen aan de Kerklaan 1. In Schoorl gaat het om de bus aan de Bovenweg 5-7.