• Neal Preston

Deze week bij Cinebergen: Lady Gaga in A Star is Born

BERGEN Bij Cinebergen draait A Star is Born. Voor zijn regiedebuut heeft de Amerikaanse acteur Bradley Cooper zich gewaagd aan een nieuwe remake. Popster Lady Gaga speelt een rijzende ster, Cooper speelt de oudere aan alcohol verslaafde countryster Jackson Maine die worstelt met demonen uit zijn verleden. Als hij op een avond de onbekende zangeres Ally ziet optreden valt hij als een blok voor haar. Ze heeft haar droom om carrière te maken eigenlijk al opgegeven. Maar Jack is betoverd door haar ongepolijste talent en moedigt haar aan haar plek in de spotlights te veroveren. Wanneer dat lukt en ze hem zelfs overvleugelt, begint hun liefdesrelatie scheurtjes te vertonen.

LAS HEREDERAS Chela en Chiquita, beiden afkomstig uit welgestelde families, zijn al meer dan dertig jaar een stel. In de loop der jaren hebben ze een vaste rolverdeling ontwikkeld. De extraverte Chiquita is de kostwinner. Chela daarentegen brengt haar dagen liever door achter haar schildersezel. Hun financiële situatie dwingt hen een aantal geërfde meubels te verkopen. Wanneer Chiquita wegens fraude in de gevangenis belandt, moet Chela plots zelf een leven zien op te bouwen.

WAD Wad, overleven op de grens van water en land is een oogstrelende documentaire over het kwetsbare en unieke Waddengebied.

BURNING Onweerstaanbare combinatie van mysterie en poëzie, naar een roman van Murakami, levert een zinderende film en driehoeksverhouding op.

In Todos lo Saben raakt een Spaanse familie ontwricht door de ontvoering van een kind.

BOOK CLUB Het liefdesleven van vier hartsvriendinnen op leeftijd verandert drastisch wanneer zij op de boekenclub het boek Fifty Shades of Grey lezen.

LEANING INTO THE WIND Een portret van landschapskunstenaar Andy Goldsworthy, die betoverende kunstwerken creëert met bewerkingen van de meest uiteenlopende natuurlijke materialen.

In 'Life Itself' komen de levens van meerdere families op verschillende continenten samen door een allesbeslissend voorval. Abby (Olivia Wilde) en Will (Oscar Isaac) lopen elkaar tegen het lijf in New York, worden verliefd, trouwen en verwachten hun eerste kind. Maar dan neemt hun leven een onverwachte wending. Een tragisch ongeval raakt niet alleen de levens van de mensen om hen heen, maar ook die van complete vreemden aan de andere kant van de wereld.


PROGRAMMA Las Herederas draait 15 november om 20.00 uur en 20 november om 14.30 uur. Wad, overleven op de grens van water en land draait 16 november om 14.30 uur. Burning draait 16 november om 20.00 uur. Todos lo saben (Everybody Knows) draait 17 november om 16.30 uur. A Star is Born draait 17 november om 20.30 uur en 19 en 21 november om 20.00 uur. Book Club draait 18 november om 11.00 uur. Leaning into the Wind draait 18 november om 15.30 uur. Life Itself draait 18 en 20 november om 20.00 uur.

Reserveren via www.cinebergen.nl of bel 072-5896310.