• Sc?ne uit Victoria and Abdul.

    Aangeleverd

Deze week in Cinebergen

BERGEN Bij Cinebergen deze week het op ware feiten gebaseerde Victoria and Abdul over de vriendschap van koningin Victoria aan het einde van haar leven met een 'gewone' Indiër. Victoria is eenzaam en gedeprimeerd als Abdul haar ter gelegenheid van haar Gouden Jubileum een speciale munt komt aanbieden. Victoria bloeit door de haar toegewijde Abdul helemaal op en benoemt hem zelfs tot haar leermeester in Indiase zaken.

'Tulipani' is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp van '53 zijn heil in Italië zoekt, daar een tulpenkwekerij begint en uitgroeit tot een levende legende.

In 'Mother!' wordt het rustige leven van een getrouwd stel ernstig verstoord als er een vreemdeling op de stoep staat.

'Walk With Me' is een meditatieve film over de wereldberoemde Boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh.

'De Ketting van Threes' biedt een filmportret van de inmiddels 91-jarige Threes Moolhuysen-Coenders. Een vrouw die de laatste veertig jaar een opmerkelijke rol heeft gespeeld in de wereld van kunst en design. Threes was een van de eersten die de scheidslijn tussen kunst en design wegtrok en puur oog had voor de vormgeving van objecten, of dat nu beelden waren, schilderijen, installaties of sieraden, meubels en kleren. Het ging haar ook niet om de materiële waarde van voorwerpen, maar puur om de vorm.

'In Loveless' ligt een echtpaar in scheiding. Het stel moet zich verzoenen om hun zoon, die in een van hun ruzies verdwenen is, terug te vinden.

Victoria and Abdul draait 2, 5 en 7 november om 20.00 uur en 3 november om 14.30 uur. Tulipani draait 3 november om 20.00 uur en 4 november om 16.30 uur. Mother! draait 4 november om 20.30 uur. Walk With Me draait 5 november om 11.00 uur. De Ketting van Threes draait 5 november om 15.30 uur. Loveless draait 6 en 8 november om 20.00 uur. Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7. www.cinebergen.nl