• You Were Never Really Here van Lynne Ramsay.

    Film4 Productions

Deze week in Cinebergen: corruptie en wraak

BERGEN Bij Cinebergen het in Cannes dubbel bekroonde You Were Never Really Here. De fysiek indrukwekkende huurmoordenaar Joe krijgt de opdracht om de vermiste, minderjarige dochter van een bekend politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit de klauwen van een schimmig sekscircuit, raakt hij zelf echter verstrikt in een wereld van corruptie en wraak.

Menig groot kunstenaar twijfelt aan zijn talent. Tevredenheid is altijd ver weg voor wie naar perfectie streeft. Dat is kort gezegd het centrale thema van 'Final Portrait'. Met een portret van de beroemde Alberto Giacometti tot gevolg.

In 'Un Beau Soleil Intérieur' wordt een gescheiden moeder en Parijse kunstenares gevolgd in haar speurtocht naar de ware man.

Victoria and Abdul is een op ware feiten gebaseerde film over de vriendschap van koningin Victoria aan het einde van haar leven met een 'gewone' Indiër.

Eind jaren '80 vond acht procent van de Russische bevolking dat Stalin een groot man was. Volgens recente enquêtes is dat aantal nu gegroeid tot 52 procent. De man die een schrikbewind voerde en miljoenen doden op zijn geweten heeft, wordt vereerd omdat hij de nazi's heeft verslagen en van de Sovjet-Unie een wereldmacht heeft gemaakt. In de documentaire De Rode Ziel laat Jessica Gorter beide partijen aan het woord: de voor- en tegenstanders.

Loving Vincent is de eerste volledig geschilderde film ooit brengt het werk van de geniale schilder tot leven in een verkenning van diens gecompliceerde bestaan en controversiële dood.

Sweet Country speelt zich af rond 1920 in de outback (binnenland) van Australië en werpt de vraag op of gerechtigheid voor een Aboriginal anders is dan voor een blanke.

TIJDEN You Were Never Really Here draait 11 en 16 januari om 20.00 uur en 13 januari om 20.30 uur. Final Portrait draait 12 januari om 14.30 uur en 15 januari om 20.00 uur. Un Beau Soleil Intérieur draait 12 januari om 20.00 uur. Victoria and Abdul draait 14 januari om 11.00 uur. De Rode Ziel draait 14 januari om 15.30 uur. Loving Vincent draait 14 januari om 20.00 uur. Sweet Country draait 17 januari om 20.00 uur.