• The Wife. Veertig jaar lang heeft ze haar eigen talenten, dromen en ambities opzij gezet voor haar man.

    Graeme Hunter

Deze week in Cinebergen: onthuld geheim verandert alles

BERGEN Deze week bij Cinebergen Leave no Trace over de getraumatiseerde, liefdevolle Vietnamveteraan Wil. Een fraaie, liefdevolle film waarin veel ongezegd blijft, maar wel getoond wordt. De aan een posttraumatische stoornis lijdende oorlogsveteraan Wil leeft al jaren samen met zijn dochter Tom in een park bij Portland. De inmiddels 13-jarige Tom vindt dat prima en het tweetal kan zich uitstekend redden. Maar hun intieme idylle wordt verstoord als de autoriteiten hen dwingen in een 'normaal' huis te gaan wonen en Tom naar school wordt gestuurd. Wil ziet geen kans zich aanpassen, terwijl voor Tom een nieuwe wereld open gaat.

Joan Castleman (Glenn Close) heeft in The Wife veertig jaar lang haar eigen talenten, dromen en ambities opzij gezet voor de succesvolle literaire carrière van haar man, de overspelige Joe. Joe is een ietwat afwezige dromer en narcistische man die geniet van de faam die hij verworven heeft. Joan heeft zijn ontrouw en excuses altijd genegeerd met gratie en humor. Hun pact stond borg voor een stevig huwelijk. Op de avond echter dat Joe naar Stockholm afreist om de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst te nemen, besluit Joan dat het genoeg is en onthult ze een geheim waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan.

A Star is Born: Bradley Cooper heeft zich voor zijn regiedebuut gewaagd aan een authentieke versie van het bekende Hollywood verhaal. Als acteur krijgt hij daarbij sterk gezelschap van Lady Gaga.

In Liebe in den Gängen zien we hoe liefde tussen kleine mensen groot kan zijn. Het voelt als hun thuis, de hypermarkt in het oosten van Duitsland. Want buiten de winkel wacht leegte voor de hoofdpersonen Christian, Bruno en Marion, drie mensen die ergens in hun leven de juiste afslag hebben gemist. Eenzaamheid, in de vorm van een slecht huwelijk, alcohol en herinneringen aan betere tijden. Aangespoord door walsmuziek en hun joviale leidinggevende, Rudi, die weet wanneer hij een oogje moet dichtknijpen, vullen zij 's nachts de vakken.

KURSK EN LORO De nieuwe Thomas Vinterberg vertelt het waargebeurde verhaal van de Kursk onderzeebootramp, waarbij liefst 23 Russische mariniers vochten voor hun leven. Loro is de nieuwe film van Paolo Sorrentino over de controversiële mediatycoon en politicus Silvio Berlusconi die het schopte tot premier van Italië.

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, www.cinebergen.nl, reserveerlijn: 072-5896310.

PROGRAMMA Leave no Trace, donderdag 13 december om 20.00 uur, zondag 16 december om 15.30 uur, dinsdag 18 december om 20.00 uur. The Wife, vrijdag 14 december om 14.30 uur, zondag 16 december om 20.00 uur, maandag 17 december om 20.00 uur. A Star is Born, vrijdag 14 december om 20.00 uur. Liebe in den Gängen, zaterdag 15 december om 16.30 uur, dinsdag 18 december om 14.30 uur, woensdag 19 december om 20.00 uur. Kursk, zaterdag 15 december om 20.30 uur. Loro, zondag 16 december om 11.00 uur.