• Scène uit The Florida Project.

    Marc Schmidt

Deze week op het witte doek van Cinebergen

BERGEN Bij Cinebergen deze week The Florida Project. De film speelt zich af in en rond een vervallen motel dat ligt in het zomerse Florida. Daar slijt de blauwharige, net ontslagen stripper Halley haar dagen met haar 6-jarige dochtertje Moonee. Geldgebrek vormt echter voor hen een groeiend probleem en het is maar de vraag hoe clement motelmanager Bobby zich blijft opstellen. Maar intussen vermaakt de baldadige Moonee zich naar hartenlust met haar al even vrijpostige kameraadjes in en rond het motel.

Bob de Bouwer en zijn team krijgen in de film Bob de Bouwer: Mega Machines de allergrootste klus ooit. Ze moeten een supergrote dam bouwen en de oude steengroeve veranderen in een waterreservoir. Om de steengroeve leeg te graven moet Bob extra spierkracht inhuren van snoodaard Conrad. Een spannend verhaal over de ongekende kracht van samenwerking.

In '7 Giorni' ontmoeten Ivan en Chiara elkaar op het schilderachtige Siciliaanse eilandje Levanzo om de bruiloft van Ivans broer en Chiara's beste vriendin voor te bereiden. Al snel voelen de twee zich tot elkaar aangetrokken. Maar beiden deinzen terug voor een relatie. Maar als Ivan haar dan voorstelt om hun passie in ieder geval uit te leven tot de avond voor het huwelijk, stemt Chiara daarmee in. Ze hebben daarbij echter niet met de kracht van de liefde rekening gehouden. 7 Giorni is een lofzang op de liefde en het menselijk vermogen om te veranderen.

In Three Billboards Outside Ebbing, Missouri plaatst Mildred drie billboards waarop ze zich afvraagt waarom de moord op haar dochter nog niet is opgelost. Dat leidt tot de nodige beroering in het dorp.

Darkest Hour: Op 9 mei 1940, als Nazi-Duitsland Europa onder de voet loopt, 400.000 geallieerden vastzitten bij Duinkerken en het machtige Britse Rijk voor zijn ondergang lijkt te staan, treedt de altijd weifelende Lord Chamberlain terug als premier van Groot-Brittannië, omdat zijn vredespolitiek gefaald heeft. Hij wordt opgevolgd door de niet onomstreden Churchill (een briljante, onherkenbaar geschminkte Gary Oldman). Een overeenkomst sluiten met Hitler is uitgesloten voor Churchill.

Kijk voor data en tijden op www.cinebergen.nl.