• Peter Beense staat ook dit jaar weer garant voor een gezellige Hollandse avond, tijdens Egmond op z'n Kop

    Organisatie Egmond op z'n Kop

Dit weekeinde staat Egmond weer op z'n Kop

EGMOND-BINNEN Zoals ieder jaar staat Egmond-Binnen weer drie dagen lang op z'n kop! Het feest begint aanstaande vrijdagochtend 9.00 uur en eindigt zondagavond. Er is het hele weekeinde voor zowel de eigen inwoners als bezoekers van buitenaf van alles georganiseerd. Gelegenheid genoeg dus om gezellig samen feest te vieren.

Martijn Mulder

COMPETITIE Het organiserend comité is volop bezig met de laatste voorbereidingen van alweer de 45e editie. En het belooft opnieuw spectaculair te worden. Traditiegetrouw begint het dorpsfeest op vrijdag met de Grijze Markt. Deze vindt plaats in de dorpskern en wordt altijd druk bezocht. Diezelfde avond zijn ook al de eerste spellen voor de Alles-of-Nix (AONix)-competitie. Teams van minimaal zes - maximaal negen - deelnemers nemen het gedurende het hele weekeinde in allerlei spellen tegen elkaar op en proberen zoveel mogelijk punten te verzamelen. Zondag wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

OP Z'N HOLLANDS Zaterdag beginnen om 11.00 uur kinderactiviteiten in het centrum, aansluitend begint daar ook de fietstocht om 13.00 uur. Tijdens de fietstocht zijn er twee spellen van de AONix-competitie te bewonderen en wordt het voorgerecht van de barbecue geserveerd. De barbecue wordt voortgezet in de dorpskern om 17.00 uur. De zaterdagavond wordt op z'n Hollands afgesloten door zanger Peter Beense.

ALS EEN POPSTER Zondagochtend om 11.00 uur vindt de traditionele mis op de Adelbertusakker plaats. 's Middags zijn er op het terrein van Duivenvoorde aan de Vennewatersweg brandweeractiviteiten voor jong en oud vanaf 13.30 uur. Vanaf 16.00 uur volgt het muziekspektakel Egmond Live, waarbij iedereen kan schitteren als een echte popster. Meer informatie over meedoen en kaartverkoop is te vinden op www.egmondopznkop.nl. Hier is ook het complete programma te lezen.

LIED NAAR KEUZE Egmond Live wordt eens in de vijf jaar gehouden en biedt lokale zangers en zangeressen de kans op het podium een lied naar keuze te zingen met een echte begeleidingsband. Uiteraard dient men zich hiervoor wel op te hebben gegeven. Dat kan bij Donald Beukers (beukers.d@gmail.com).

Ook in de horecagelegenheden is het natuurlijk volop feest dit weekeinde. Zo treden bij café Tervoort en Herberg Binnen onder andere Jukebox, So be it en Paul Vlaar op. Verder maken heerlijke dansmuziek en het optreden van Peter Beense het Egmond op z'n Kop-feest compleet.