• De doorgang bij De Eenhoorn van en naar het bedrijventerrein zal binnenkort worden afgesloten voor het doorgaande verkeer.

    Martijn Mulder

Dorpskern Egmond aan den Hoef wordt opgeknapt

EGMOND AAN DEN HOEF Het college van de gemeente Bergen heeft onlangs besloten van start te gaan met de herinrichting van het gebied tussen de Slotweg en bedrijventerrein De Weidjes. Er zullen niet alleen cosmetische ingrepen worden gedaan, ook is het bedrijventerrein binnenkort niet meer via de Eenhoorn te bereiken. Deze doorgang wordt afgesloten voor het verkeer.

Het verkeerscirculatieplan in de oude kern van Egmond aan den Hoef is al jaren onderwerp van gesprek. Een echte oplossing lijkt dan ook nog niet in zicht. Het grootste probleem vormde jarenlang het vele verkeer dat zich via de Slotweg door het dorp probeerde te wringen, op weg naar de kust. Na de aanleg van de randweg om Egmond aan den Hoef in de jaren 90 was dat probleem in ieder geval opgelost. De Slotweg werd eenrichtingsweg het dorp uit om sluipverkeer te voorkomen. Dat leverde echter weer extra druk op de parallel lopende Julianaweg, die nu extra verkeer te verwerken kreeg.

Lees het hele verhaal dat Martijn Mulder schreef in De Duinstreek van woensdag 8 mei.