Drie vrouwen gewond: getuigen gezocht

EGMOND AAN DEN HOEF Een 18-jarige hardloopster werd maandagavond 26 november opzettelijk neergestoken. Kort daarvoor, op donderdag 22 november, zijn vermoedelijk ook twee andere vrouwen gestoken in Castricium. Dinsdag 4 december werd aan deze drie incidenten aandacht besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht. 

Terwijl de hardloopster rond 19.40 uur over de Rinnegommerlaan rende, werd ze aangereden door een donkerkleurige auto. Daarbij werd ze in haar borst gestoken.

Eerder zijn in Castricum twee andere vrouwen verwond geraakt. Rond 17.45 uur werd een 18-jarige vrouw aangereden toen zij fietste op de Zanddijk. Het slachtoffer liep hierdoor een klaplong op.

Enkele ogenblikken later werd op diezelfde dijk nog een vrouw van 52 jaar tijdens het hardlopen verwond. Deze vrouw raakte hierbij gewond aan haar arm. Het vermoeden is dat, gezien de schade aan de kleding en hun letsel, dat zij ook gestoken zijn. 

De politie heeft naar aanleiding van de televisie-uitzending al meerdere tips gekregen, maar de vrouw die de hardloopster ter plekke hielp, is nog niet gevonden. Het gaat om een dame van ongeveer 40 jaar met krullend blond haar tot op haar schouders en een bril. 

Ook anderen die iets van de incidenten gezien hebben, worden verzocht zich te melden bij de politie.