• Martijn Mulder

Duindorp Schoorl zoekt manager m/v

SCHOORL Stichting Duindorp Schoorl is op zoek naar een centrummanager. Deze persoon (m/v) zou onder de ondernemers in de kernen Camperduin, Groet en Schoorl, een verbindende rol moeten spelen en bestaande en nieuwe projecten een duw in de juiste richting moeten geven.

Door Martijn Mulder

Cees Berkhout (56) is een bevlogen man. Ondanks dat hij hier relatief kort woont en werkt, is hij als herbergier van het gezellige Duinberk al vanaf het begin voorzitter van Stichting Duindorp Schoorl. De stichting is in 2015 ontstaan door het samenvoegen van de ondernemersverenigingen in Schoorl. Naast zaken als de braderie, de decemberactiviteiten en bijvoorbeeld de bloemenkorven, heeft zij zich de afgelopen jaren gericht op de profilering van Schoorl als hét duindorp van Nederland,. "Het duin komt hier het dorp binnen," licht Berkhout vol enthousiasme toe, "dat is uniek!"

HOBBY Naast het zich hard maken voor openbaar vervoer in het centrum en bestrijding van het parkeerprobleem. zijn er goede ideeën ontwikkeld, die nog net dat duwtje nodig hebben. "De bestuursleden hebben allemaal hun handen vol met het runnen van de eigen tent. Jammer genoeg blijven daardoor die ideeën op de plank liggen," legt Berkhout uit. "Dat is jammer en dat moet dus de centrummanager oppakken". Daarnaast mist het bestuur een vast en pro-actief aanspreekpunt voor de ondernemers. Als voormalig bestuurder van Zeist introduceerde Berkhout daar met succes het centrummanagement. "We zoeken ook hier een bevlogen persoon die misschien klaar is met zijn/haar werkzame leven, maar die zich graag actief onder de ondernemers wil begeven en Duindorp Schoorl nog beter op de kaart wil zetten. Iemand die het niet als een baan ziet, maar als een zingevende hobby. De centrummanager is straks het aanspreekpunt en het gezicht van Duindorp Schoorl."


ZETJE Voor de centrummanager liggen een aantal leuke projecten klaar. "We willen bijvoorbeeld graag grote strandpalen bij de entree van de drie kernen plaatsen waarop staat 'Welkom in Duindorp Schoorl' bij binnenkomst en 'Volg Duindorp Schoorl' bij verlaten. Dit sluit naadloos aan op onze website www.duindorpschoorl.nl en onze social media campagne." Een voorbeeld van de strandpaal, staat bij Berkhout in het klein op de koffietafel. Kosteloos gemaakt door het Schoorlse bedrijf Fotograveer.nl. Als tweede voorbeeld noemt hij 'Rondje Duin & Dorp', een wandelroute door en rond Schoorl, waar in de toekomst ook activiteiten aan worden opgehangen. Het rondje bestaat al uitgewerkt op papier en zelfs grotendeels door het natuurdeel (de gele route), maar heeft nog een zetje nodig om het tot een groot succes te maken. "Daarnaast spelen er allerlei zaken in en om de kernen, waarbij onderling flink gediscussieerd wordt. Bijvoorbeeld over het wel of niet autovrij maken van de winkelstraat. Dan zou het fijn zijn om iemand te hebben die boven die discussie staat."

iWie zich enthousiast herkent in deze onbezoldigde rol of daar nog vragen over heeft, kan bellen met Cees Berkhout (072 509 1617)