• Bruidspaar Wokke met familie in De Marke en burgemeester Hafkamp (l)

    Alef Starreveld

Echtpaar Wokke viert huwelijksfeest in De Marke

BERGEN Bergense burgemeester Hetty Hafkamp bracht zondag 8 april een bezoek aan het echtpaar Willem en Emmy Wokke-Doffer bij De Marke in Bergen. De echtelieden vierden die dag (onder meer onder het genot van een koffietafel) samen met de familie hun diamanten huwelijksjubileum. Het stel, dat op 8 april 1958 in het huwelijksbootje stapte, was zeer verguld met het felicitatiebezoek van de Bergense burgemeester.

Willem Wokke werd op 4 november 1929 geboren in Bergen, terwijl Emmy Doffer op 3 mei 1932 het levenslicht zag op een boerderij in Krabbendam.

Dochter Ina Bloedjes-Wokke vertelt waar de huwelijksjubilarissen elkaar voor het eerst tegen het lijf liepen. "Mijn ouders hebben elkaar leren kennen in Schoorl. Bij Honky Tonk, wat toen een hele populaire danszaal was en trouwens nog steeds bestaat vlak bij het Schoorlse klimduin."

Na ongeveer anderhalf jaar verkering trouwden Emmy en Willem. Ina: "Zij zijn samen begonnen in een klein zomerhuisje aan de Adelberthuslaan in Bergen." Daar werd ook dochter Ina Wokke geboren. "In totaal hebben we daar vijf jaar heel klein en knus gewoond."

BOMEN VOOR KLEINKINDEREN Er volgde een verhuizing naar een heel nieuw en groot huis in een geschakelde rijtjeswoning in Bergen. Ook daar hebben ze jaren met heel veel plezier gewoon, aldus hun dochter. "Na ongeveer vijftien jaar zijn mijn ouders weer verhuisd naar een vrijstaand huis met een grote tuin. Daar hebben ze veel mooie bloemen gekweekt zoals heel veel verschillende soorten Fuchsia's. Mensen bleven er speciaal stil staan om al die mooie bloemen te bekijken. Toen de kleinkinderen kwamen, als eerste Bas en later Ilse, hebben zij voor ieder een eigen boom geplant."

Het echtpaar viert dit jaar dus het 60-jarig huwelijksjubileum. Helaas wonen Willem en Emmy niet meer samen onder één dak. "Mijn moeder woont nog in het kleine witte huisje, terwijl mijn vader gelukkig heel dichtbij woont in de Marke in Bergen waar hij al vijf jaar goed verzorgd wordt."