Eerste Mama Café in Bergen opent deuren

BERGEN De Bergense Merel Hof is onlangs begonnen met het opzetten van een Mama Café. Inmiddels zijn vier dames bezig met het organiseren van de bijeenkomsten waarbij moeders met verschillende vragen terecht kunnen en sociale contacten kunnen leggen.

Op woensdag 17 januari van 10.00 tot 11.30 uur is het eerste Mama Café in Loetje.

Merel: ,,Tijdens de zwangerschap en het krijgen van een kind verandert er veel in het leven van jonge ouders. Er komt een hele verantwoordelijkheid bij. En ouders willen natuurlijk het beste voor hun kind. Sommige ouders vinden het prettig om een plek te hebben waar zij laagdrempelig naar toe kunnen om andere moeders met hun kinderen en eventueel deskundigen te ontmoeten."

GEMIS ,,Verloskundigenpraktijk Duin en Dijk signaleerde het gemis en een behoefte aan een Mama Café in Bergen. Wij willen een plek bieden om gezellig samen te komen met andere moeders en hun kind, en een plek zijn om vragen te stellen en ervaringen te delen. Indien nodig helpen alle medemama's graag aan informatie over de leukste speelplekken, hun favoriete deskundigen of misschien de wondermiddeltjes die voor hun kind werkte."

,,Het MamaCafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Bergen en omgeving. Vandaar dat voor een centrale locatie gekozen is. Elke maand komen we bij elkaar bij Loetje. Het is onze wens dat er een speelhoekje komt. Hiervoor zijn giften welkom. Wie nog iets op zolder heeft wat niet meer gebruikt wordt, kan gedoneerd worden."

FACEBOOK ,,Omdat we we er graag voor alle moeders willen zijn zullen we in de toekomst wisselende dagen aanhouden. Via Facebook (MamaCafe Bergen NH e.o.) worden data gemeld en kan men zich aanmelden. Meer informatie ook via het e-mailadres mamacafebergen@gmail.com.