Eerste mantelzorgsalon van het nieuwe jaar

BERGEN Mantelzorgen doe je samen, maar hoe? Hoe ga je om met een mantelzorgsituatie waarbij de zorgbehoevende niet in een verpleeghuis opgenomen wil worden?

Janina Luttik-Swart, voormalig wethouder en nu fractievoorzitter van Kies Lokaal in Bergen, vertelt hierover tijdens de eerste Mantelzorgsalon van dit jaar. Zij besloot samen met familie en de thuiszorg de zorg voor haar moeder tot haar overlijden op zich te nemen. De manier waarop dit verliep, de mooie momenten, maar ook onverwachte situaties waar ze tegenaan liepen en hoe ze daarmee om zijn gegaan, komen aan bod.

De Mantelzorgsalon wordt gehouden op donderdagmiddag 25 januari van 14.00 tot 16.00 uur bij stichting Welzijn Bergen, Binnenhof 9 in Bergen. Mantelzorgers, hulpvragers, vrijwilligers en professionals uit Egmond, Bergen en Schoorl zijn welkom en de entree is gratis. Aanmelden is wenselijk. Wie geen vervoer heeft of de mantelzorg-behoevende kan niet alleen blijven, kan WonenPlus bellen. Meer informatie en aanmelden via 072-5095267 of stuur een mailtje naar C.Klok@welzijnbergen.nl.