• De grijze markt trekt altijd veel bezoekers en is het startsein voor een gezellig weekend Egmond op z'n Kop.

    Jos Glorie

Egmond weer op zijn kop, drie dagen dorpsfeest in Egmond-Binnen

EGMOND-BINNEN Nog een paar dagen, dan barst het jaarlijkse dorpsfeest in Egmond-Binnen weer los. 'Egmond-op-z'n-Kop' beleeft alweer haar 44ste editie en is nog altijd immens populair. Het jonge organisatiecomité heeft ook dit jaar weer diverse leuke activiteiten weten te programmeren.

Door Martijn Mulder

Alle drie de Egmonden organiseren jaarlijks hun eigen dorpsfeest en komend weekeinde is het de beurt aan Egmond-Binnen. Een tienkoppig comité onder leiding van voorzitter Jeffrey Nijman is al vele maanden bezig een leuk programma op te stellen. Waar je zou verwachten dat het na zovele edities steeds moeilijker wordt, zijn ze er ook dit jaar weer in geslaagd een prachtig programma neer te zetten, waarbij zowel aan jong als aan oud is gedacht.

VRIJDAG 17 AUGUSTUS start het feest traditiegetrouw met de Grijze Markt. Tussen 09.00u en 15.00u kunt u langs de kramen struinen op zoek naar verzamelobjecten, leuke hebbedingetjes of andere snuisterijen. 's Avonds om 19.00u kunt u meedoen of getuigen zijn van een nieuw fenomeen: Bossabal, een combinatie van voetbal, volleybal en turnen op een opblaasbaar speelveld van luchtkussens met trampolines. Om 20.00u is het vervolgens tijd voor Vier-op-een-rij XL, de reuzevariant van het aloude familiespel. De eerste dag wordt afgesloten met een altijd spannende eierrace.

ZATERDAG 18 AUGUSTUS begint het programma om 11.00u met diverse kinderactiviteiten. Om 13.00 uur start een leuke fietstocht. Het hoogtepunt van de zaterdag is het Foodtruck Festival, dat om 17.00 uur begint. De gehele avond kunt u genieten van lekkernijen die u voorgeschoteld krijgt. U dient hiervoor wel van te voren kaarten te bestellen. Dat kan onder andere via de website www.egmondopznkop.nl en bij de horeca in het dorp.

ZONDAG 19 AUGUSTUS begint het dorpsfeest – wederom traditiegetrouw – met een kerkmis op de Adelbertusakker. Deze mis begint om 11.00u en duurt een uur. Vanaf 13.00u denderen mountainbikers over een mooi parcours door het dorp tijdens een spectaculaire MTB straatrace. Vanaf 15.30u is er ook nog wc-pot slingeren, waarna het dorpsfeest muzikaal wordt afgesloten met 'Holland op z'n Egmonds' met onder andere de Hollandse toppers Django Wagner, Stef Horn en Joost De Vries! DJ Rob Lee zal de avond en daarmee het weekend swingend afsluiten.

Gedurende het hele weekeinde kunt u natuurlijk bij de twee dorpscafés terecht voor gezellige muziek. Zo treden bij Café Nic Tervoort vrijdag Sven the Pianoman, op zaterdag de Woudrukkers en op zondag Johnny Black met de heerlijkste dancehits op. In Herberg Binnen (voorheen het Wapen) kunt u vrijdag Paul Vlaar zien optreden, op zaterdag is het Latin Night en zondag treedt DJ Sweet le Freak voor u op. Het wordt dus een supergezellig weekeinde.