• Samira Houtenbos achter het roer van de lutine.

    Escape Room

Escape Room Egmond geopend

EGMOND AAN DEN HOEF Escape Room Egmond heeft op 1 april haar deuren geopend aan de Mosselaan 130.

Uniek aan deze escape room is het thema: The gold of Lutine. De Lutine is een schip dat in 1799 is gezonken tussen Vlieland en Terschelling met een enorme lading goud aan boord. Om dit goud boven water te halen zijn onder anderen drie Egmonds duikers ingehuurd door de verzekeringsmaatschappij. Met de verdiensten van de duikers zijn twee hotels in Egmond opgericht waardoor dit verhaal heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het toerisme.

De geruchten gaan dat de Egmonders ook goud voor zichzelf hadden verstopt om later ongezien op te duiken. Dit is echter nooit gelukt, dus aan de spelers van de escape room de taak om op zoek te gaan naar het verstopte goud. Vanaf 1 februari is er keihard gewerkt om de escape room te realiseren. Hierbij is de hulp ingeroepen van het winkeltje Gejut. "Ware kunstenaars die onder andere een prachtig onderwater landschap hebben gecreëerd en het achterdek van de Lutine hebben nagebouwd", vertelt eigenares Samira Houtenbos. 
In de toekomst komt er een versie voor kinderen en wordt er een Duitstalige versie ontwikkeld. Daarnaast is er in het pand nog ruimte voor twee andere escape rooms. 
Reserveren kan via www.escaperoomegmond.nl.