• Het Bell Trio treedt op in Schoorl op 18 augustus.

    Angelika Efimova

Familieconcerten Holland Music Sessions, klassiek voor jong en oud

BERGEN/SCHOORL Internationaal muzikaal toptalent van de Academy van Holland Music Sessions verzorgt in Alkmaar, Bergen, Heiloo, Schoorl en Bloemendaal familieconcerten. Dat zijn concerten voor jong en oud. Ook niet ingewijden in de klassieke muziek kunnen bij deze concerten ervaren hoe leuk klassieke muziek kan zijn.

Het zijn laagdrempelige concerten die in een ongedwongen sfeer gegeven worden. De concerten duren niet te lang: een uur. Ze zijn opgebouwd uit korte stukken van doorgaans bekend, goed in het gehoor liggend, klassiek werk. Om de fragmenten heen wordt een korte toelichting gegeven op de muziek en de componist. De concerten zijn ook geschikt om met jonge kinderen te bezoeken.

De entreeprijs is 10 euro, kinderen tot en met 12 jaar gratis. Het concert in theater De Vest op 24 augustus is onderdeel van de dag 'Klassiek voor iedereen'. Deze dag staat in het licht van het 30-jarig bestaan van Holland Music Sessions. Daarom is dit concert gratis.

Tickets boeken en complete concertinformatie op tihms.com/concerten. Boek ook tickets
voor gratis plekken.

Verder op de agenda: zaterdag 17 augustus om 11.00 uur een concert in de Ruïnekerk in Bergen van Sanne Zwikker, viool en Vital Stahievich, piano. Zondag 18 augustus om 15.30 uur in de Dorpskerk van Schoorl is het Bell Trio (foto) te horen.