• Overslot
  • Overslot

Monumentale muziek en film in Museumhoeve

EGMOND AAN DEN HOEF Carthago speelt zondag 15 september in Overslot. Het uit de IJmond afkomstige symforock-trio Carthago opereerde in de tweede helft van de jaren '70.

Met hun eigenzinnige instrumentale composities bouwden ze snel een naam op en werd er opgetreden in zalen als Donkey Shot, De Melkweg en het Paard van Troje. Platenmaatschappij EMI toonde belangstelling en er werd op kosten van EMI materiaal opgenomen. Eind jaren '70 kwam er plotsklaps een einde aan het bestaan van dit trio en een album is helaas nooit uitgebracht. Nu is het oude repertoire opgepoetst en opnieuw ingestudeerd.

Op zaterdagmiddag zal vanaf 16.00 uur de film van Peter van den Berg vertoond worden over de Egmondse School, de kunstenaarskolonie die rond het jaar 1900 in de Egmonden verbleef. Het commentaar is van Jeroen Krabbé.

Verder is er grafisch werk te zien van de grote vier Catalaanse kunstenaars Picasso, Miro, Dali en Tapies. Lithografieën afgedrukt op speciaal papier en in beperkte oplages uitgebracht, bedoeld voor verzamelaars en liefhebbers om te bewaren of in te lijsten en moeten vooral niet worden verward met plakposters. Veel van de afdrukken werden speciaal gemaakt in opdracht van de invloedrijke Galerie Maeght met filialen in Parijs en Barcelona.

Museumhoeve Overslot is ieder weekend open vanaf 14.00 uur en is te vinden aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.