• Met de coverband 8-PM gaan de voetjes van de vloer.

    8-PM

Twintigste editie Wrakhoutfestival in Camperduin

CAMPERDUIN Stichting Wrakhout staat in de startblokken voor de twintigste editie van het Wrakhoutfestival. Vrijdagavond 23 augustus en zaterdag 24 augustus staan onder andere Verlichtingsavond, markt, spel, muziek en feest op het programma.

Voor de Verlichtingsavond op vrijdag zijn de bewoners van Camperduin gevraagd hun creativiteit los te laten op het thema van dit jaar 'Twintig jaar Wrakhout!'. Het meestal verrassende resultaat zal te zien zijn langs de Houtendijk, de Kleiweg, de Campergeestweg, de Munnikenweg en de Heereweg. De route wordt romantisch verlicht met onder andere lampions en olielampen.

TERUGBLIK Op het plein aan de Campergeestweg achter Heereweg 312, wordt vanaf 21.00 teruggeblikt op twintig jaar Wrakhout met beelden 'uit de oude doos'. Die laten zien hoe een hele generatie uit Camperduin is opgegroeid met de activiteiten die Wrakhout in de afgelopen twintig jaar organiseerde, zoals het festival, het sinterklaasfeest, de kofferbakmarkt en de pannenkoek (buren)middag.

MARKT Het feest op zaterdag begint om 10 uur met een kofferbakmarkt aan zee; pal naast de strandopgang van Camperduin. In de middag is er van alles te doen voor kinderen. Om 13.00 kunnen kinderen vanaf 6 jaar
meedoen aan een skate clinic aan het einde van de Munnikenweg. Gezien het beperkte aantal deelnemers is aanmelden noodzakelijk: 06-11429508.

Op het pleintje aan de Campergeestweg kunnen kinderen tussen 13.00 en 15.00 uur genieten van allerlei spelletjes zoals een springkussen, hele grote bellen blazen, spijkerbroek hangen, schminken en een fietsbadkuip. Ze kunnen knutselen in het Wraklab en meedoen met een playbackshow (even opgeven bij info@wrakhout.nl). En tenslotte genieten van een suikerspin.

MUZIEK Tussen 15.30 en 17.30 biedt het Podium Steigerhout plaatselijk jeugdig en aankomend muzikaal talent de kans om op te treden op een professioneel podium. Dit jaar zijn dat Merel en de boys, Gylian, Layla, en Hypnotic 5.

Het feest op zaterdagavond start om 20.00 uur op de feestlocatie aan de Campergeestweg. De muzikale sfeermaker van dit jaar is de frisse jonge Noord-Hollandse coverband 8-PM. Een band die garant staat voor een volle dansvloer, zeker in Camperduin.

Voor een onvergetelijke herinnering aan het twintigjarige jubileum, kunnen zowel kinderen als volwassenen zich uitdossen met behulp van de verkleedkist en zich binnen een mooie omlijsting laten fotograferen.

De toegang tot alle programmaonderdelen is gratis. Meer info via www.wrakhout.nl.