• Verse groenten tijdens Lankiesdag.

    Duinlandjesvereniging De Noord

Voor in de agenda: nazomeren op 'Lankiesdag' in Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE In de duinen van Egmond aan Zee vindt op zondag 1 september de achtste Zeedorpendag gehouden. 'Lankiesdag' zoals de Zeedorpendag ook wel genoemd wordt, is het tweejaarlijks nazomerfeest van duinlandjesvereniging 'De Noord' en PWN.

Zeedorpendag wordt gehouden in het duindal achter Zwartendijk. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er op de aardappel- en groentemarkt van alles te koop, afkomstig van de landjes zoals bramenjam, bloemen en kruiden. Maar ook: archeologische vondsten uit het duin, houtsnijwerken, foto's met de daarbij behorende loterij, gerookte en gebakken vis. Geniet van wijn, soep en mooie schilderijen, het rad van fortuin of ga op de foto in klederdracht. Tevens zijn er foto's te zien van vogels en nachtvlinders van het zeedorpenlandschap. Kinderen kunnen nestkastjes maken, figuurzagen, schilderen, schminken en er is spuitbal van de brandweer.

De opbrengst van de Zeedorpendag gaat traditiegetrouw naar het goede doel. Dit jaar zijn dit het Hospice Egmond en de Timmerdorpen uit de Egmonden. Deze feestelijke dag zal muzikaal worden afgesloten door een optreden van zanger en entertainer Edwin Glas. Toegang via de ingang van het noordelijk duingebied aan de Dr. Wiardi Beckmanlaan in Egmond aan Zee.